Het beste recept voor granola

Granola is een superfood als het op ontbijten aankomt. Niet alleen geven de noten je een boost om de hele dag boordevol energie door te komen, de vitaminen versterken je immuunsysteem en bieden niet dan voordelen. Daarbovenop is het super gemakkelijk om zelf te maken en je kan het redelijk lang bijhouden. Een lekker en gezond ontbijt (of tussendoortje) de hele week lang dus. 

Ingrediënten

  • 100 gram gerstvlokken
  • 50 gram zonnebloempitten
  • 10 gram chiazaad
  • 25 gram sesamzaad
  • 25 gram lijnzaad
  • 25 gram pompoenpitten
  • 50 gram gierst
  • 60 gram hazelnoten
  • 60 gram amandelen
  • 60 gram paranoten
  • 60 gram pecannoten
  • 1 cl honing
  • 1 cl agavesiroop
  • 1 cl notenolie
  • 2 cl kokosolie
  • 1 cl ahornsiroop
  • 30 gram goji-bessen
  • 20 gram kokosschilfers
  • 10 gram palmsuiker
  • Een snuifje zout

Bereiding

  • Hak alle noten fijn. Dit doe je het best in een diepvrieszakje om te vermijden dat de noten overal rond in je keuken liggen. Gebruik eventueel een deegrol.
  • Meng alle ingrediënten (behalve de goji-bessen en de kokosschilfers) in een kom. Giet in een ovenschotel bedekt met bakpapier.
  • Laat 15 minuten warmen op 180 °C. Meng de mix en stop de schaal opnieuw in de oven voor 15 minuten. Gooi alles nog een laatste keer om en stop nogmaals in de oven tot de noten mooi bruin en krokant zijn.
  • Haal de schotel uit de oven en voeg de goj-bessen en kokosschilfers toe. Meng nog een laatste keer en je eigen huisgemaakt granola is klaar.
  • Lekker met yoghurt, seizoensfruit en een extra scheutje honing.