Het lijkt erop dat JavaScript is uitgeschakeld. Schakel dit in om ervoor te zorgen dat deze website correct werkt.

Couscous van kip kerrie met winterse groenten

Camille
2 min read

Couscous is heel makkelijk te bereiden én is bovendien een gezond gerecht met typische zuiderse smaken. De kruiden, koriander en kurkuma geven dit recept een overheerlijke smaak. Je kan bovendien experimenteren met verschillende groenten.

Ingrediënten (4 pers)

  • 2 kipfilets, zonder vel, of kippenbrochettes
  • 2 uien en 1 teentje look, fijngehakt
  • 1 courgette
  • 2 wortelen
  • 1 rode paprika
  • 4 tomaten
  • 5 el Becel Original  vloeibaar + klein beetje Becel Gold
  • 2 kl kerriepoeder
  • 2-3 takjes verse koriander
  • 1 kl kurkuma
  • 2 takjes peterselie
  • 2dl kippenbouillon
  • 1 kip – of groenten bouillonblokje
  • 250 gram couscous

Bereidingswijze

  1. Pel en snipper de uien en het teentje look. Hak de koriander en de peterselie. Snijd de courgette, de wortelen, de paprika en de tomaten in kleine stukjes.
  2. Braad de stukjes kip in een pan met de Becel. Voeg er de uien, de look, de kurkuma, de gehakte koriander en peterselie bij. Laat het 3 minuten pruttelen om op smaak te komen.
  3. Doe er daarna de groenten bij en kruid met peper en een klein beetje zout.
  4. Voeg er de kippenbouillon bij en laat het geheel met een deksel op de pot voor zo’n 15 minuten garen.
  5. Nu maak je de couscous klaar. Breng 2,5 dl water aan de kook en los er het bouillonblokje in op. Giet dit vervolgens over de couscous en laat deze zwellen tot alle vocht opgenomen is.
  6. Roer de couscous los met een vork en voeg een beetje Becel Gold toe voor een lekker smeuïg couscous.
  7. Doe als laatste de couscous bij de kip en de groentjes. Meng alles goed door elkaar.

Smakelijk!

Door Camille

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…

Lees Meer ...

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…