Garnalen gegrild met knoflooksaus

Inhoud

Gegrilde garnalen, wie is er niet dol op? Of je het nu in de oven grilt of lekker op de barbecue, garnalen zijn altijd een mooie kern van een gezonde maaltijd. Als je gegrilde garnalen met knoflooksaus combineert dan zorg je voor een heerlijke smaakcombinatie. Garnalen bevatten allerlei goede voedingsstoffen en als je dit combineert met heerlijke kruiden dan zet je in een handomdraai een lekkere maaltijd op tafel. Met een bereidingstijd van ongeveer 10 tot 15 minuten ben je ook nog eens snel klaar!

De ingrediënten die jij nodig hebt voor de garnalen

  • 1 kg (middel)grote garnalen
  • 4 teentjes geperste of fijngesneden knoflook
  • 60 ml Becel Original (vloeibaar) of Becel Bakken en Braden (kuipje)
  • 2 eetlepels citroensap
  • 2 eetlepels bruine suiker
  • 2 eetlepels paprikapoeder
  • Een halve eetlepel zwarte peper
  • 2 eetlepels gedroogde basilicum

De ingrediënten die jij nodig hebt voor de knoflooksaus

  • 4 teentjes fijn geperste knoflook
  • 2 eetlepels mayonaise
  • 2 eetlepels Griekse yoghurt
  • Een handje vers gesneden bieslook
  • Een klein beetje peterselie
  • Mespuntje honing of suiker

Gegrilde garnalen bereiden

  • Pel de garnalen door eerst het hoofd te verwijderen. Deze verwijder je door de garnaal vast te pakken tussen jouw duim en wijsvinger en met een lichte ruk het hoofd van de garnaal te trekken.
  • Steek bij iedere garnaal een vork in de rug en verwijder het spijsverteringskanaal.
  • Mix de kruiden, knoflook, citroensap en bruine suiker tot een mengsel in een kom.
  • Leg de garnalen in de kom en zorg dat alle garnalen bedekt zijn met het mengsel.
  • Leg de kom nu 2 uur in de koelkast zodat de kruiden goed kunnen intrekken.
  • Verhit nu de oven op de grillstand of zet de barbecue aan.
  • Haal nu de kom uit de koelkast en haal de garnalen uit het kruidenmengsel.
  • Doe de garnalen op spiesjes of leg deze naast elkaar in een met Becel Original (vloeibaar) of Becel Bakken en Braden (kuipje) bedekte ovenschaal/op de barbecue. Als je spiesen gebruikt is het slim deze eerst een half uur in water te weken, zodat deze niet in brand vliegen.
  • Bak de garnalen voor 2-3 minuten en draai deze vervolgens om. Bak ook de andere kant voor 2-3 minuten en haal de gegrilde garnalen uit de oven of van het vuur. Het vlees is dan net niet helemaal wit.

Knoflooksaus bereiden

Doe alle ingrediënten in de blender en voeg naar smaak peper en zout toe. Laat de blender draaien totdat je een romig mengsel hebt. Dit duurt ongeveer 30 tot 60 seconden.

Serveren

Serveer de garnalen op een bord en voeg eventueel wat gegrilde groenten toe. Leg een volle lepel knoflooksaus naast de garnalen of serveer de knoflooksaus in een bakje.