Het lijkt erop dat JavaScript is uitgeschakeld. Schakel dit in om ervoor te zorgen dat deze website correct werkt.

Gekruide runderreepjes op z’n Grieks

Camille
2 min read

Dit recept voor gekruide runderreepjes op z’n Grieks is voor vier personen, maar voel je vrij om de verhoudingen aan te passen als je meer of minder van dit gerecht wenst. De totale bereidingstijd is niet langer dan die voor een andere maaltijd (30 minuten), en kost je dus geen extra tijd.

Benodigdheden

  • 500 g dunne lende of biefstuk
  • 400 g gepelde tomaat
  • 300 g risoni (Griekse pasta)
  • 100 g gerookte spekblokjes
  • 100 g feta
  • 2 rode paprika’s
  • 1 ui
  • 1 el gemberpoeder
  • 1 el balsamicoazijn
  • 1 el kerriepoeder
  • ½ tl basilicum (gedroogd)
  • zout en peper
  • 2 el Becel Light Vloeibaar

Bereidingswijze

(Voorbereiding – 15 min.)

  • Snijd de dunne lende of biefstuk in reepjes van 1,5 centimeter breed.
  • Halveer de ui, leg deze helften op de platte kant en snijd ze in de breedte in plakjes. Trek de verschillende lagen van elkaar af, waardoor halvemaanvormige reepjes ontstaan.
  • Verwijder de witte zaadlijsten en de pitjes van de paprika’s en snijd de rest in stukjes.
  • Meng de gember- en kerriepoeder in een ruime kom en voeg de runderreepjes hieraan toe. Wentel de rundvleesreepjes in de kruiden.

(Bereiding – 15 min.)

  • Kook de risoni gaar in licht gezouten water (zie de verpakking voor de kooktijd). Giet het water af en laat de risoni uitlekken.
  • Verhit in de tussentijd een grote pan met een klontje Becel margarine. Bak de runderreepjes, al roerende, gedurende ongeveer drie minuten. Verwijder het vlees uit de pan en houd het warm onder aluminiumfolie.
  • Bak de spekblokjes gedurende ongeveer één minuut in de pan.
  • Voeg de gesneden ui en paprika hier aan toe en bak het geheel, al roerende, gedurende ongeveer twee minuten. Blus met balsamicoazijn. Voeg hierna de gepelde tomaten en feta toe en breng het geheel op smaak met zout, peper en basilicum. Laat het nog zo’n twee minuten sudderen.
  • Voeg tot slot nog kort de risoni en rundvleesreepjes toe.
  • Het gerecht is nu klaar om te serveren.

Smakelijk!

Door Camille

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…

Lees Meer ...

Logo Gezond

Meest gedeeld

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…