Gevulde pompoen met mozzarella

Pompoen is een groente die in de herfst weer zijn intrede doet. De zoete smaak combineert fijn met de mozzarella en de pijnboompitjes. Het gerecht bevat veel groenten en is niet moeilijk om te maken.

Een ware smaaksensatie

Pompoen en tomaten: een heerlijke en bovendien gezonde combinatie van seizoensgroenten. In de herfst hebben we een ruime keuze aan groenten zodat we verrassende combinaties kunnen maken. Zo ook dit recept dat vol vezels bevat.

Benodigdheden

  • Steelpan
  • Oven
  • Ovenschaal

Ingrediënten voor 2 personen

  • 1 pompoen
  • 1 el Becel vloeibaar Light
  • Peper en zout
  • 250 gr tomaten
  • 2 teentjes knoflook
  • 250 gram mozzarella
  • 20 gr pijnboompitten
  • Handje basilicumblaadjes

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden
  2. Was de pompoen, snijd hem doormidden en haal de zaadlijsten eruit.
  3. Pak een ovenschaal en leg de helften pompoen erin. Besprenkel vervolgens met Becel vloeibaar Light, peper en zout.
  4. Gaar de pompoen ongeveer 25 minuten in de voorverwarmde oven.
  5. Snijd ondertussen de tomaten in blokjes en verwarm ze in een steelpan op laag vuur.
  6. Snijd de knoflook en de basilicumblaadjes fijn en doe ze bij de tomaten in de pan. Breng op smaak met wat peper en zout.
  7. Laat het mengsel zachtjes stoven en verwijder van het vuur als de pompoen klaar is.
  8. Snijd ondertussen de mozzarella in plakjes.
  9. Giet het tomatenmengsel in de pompoenhelften, leg de plakken mozzarella eroverheen en bestrooi met pijnboompitjes.
  10. Zet de ovenschaal nog 15 minuten in de oven. Zet voor een krokante korst de grillstand nog enkele minuten aan.

Smakelijk!