Havermoutcrumble met appel en blauwe bessen

Inhoud

De standaard havermoutpap of een stukje fruit elke ochtend beu? Of gewoon eens zin om jezelf te verwennen tijdens het weekend met een gezond ontbijt waar je niet genoeg van krijgt? Dan is deze lekker krokante havermoutcrumble voor jou. De talloze vezels, mineralen en extra vitaminen zorgen voor een energieboost en zijn erg goed voor je darmflora en je immuunsysteem.

Deze crumble kan je gewoon puur eten, of met kwark, mager yoghurt of verse stukjes fruit.

Ingrediënten voor 2 porties

  • 125 gram blauwe bessen
  • 1 appel (in schijfjes of blokjes gesneden)
  • 1 sinaasappel
  • 5 eetlepels havermout
  • 2 eetlepels honing
  • 4 eetlepels volkoren meel
  • 1 theelepel kaneel
  • 1 theelepel margarine (vloeibare Becel Bakken en Braden)
  • 2 eetlepels noten (grof gehakt)
  • 2 eetlepels pompoenpitten
  • 1 theelepel bakpoeder

Bereiding

  1. Verwarm de over voor op 180 °C
  2. Doe de appelstukjes, de bessen, 1 eetlepel meel en de kaneel in een ovenbestendig schaaltje en zet even aan de kant.
  3. Meng de noten, havermout, 3 eetlepels meel, het bakpoeder en de noten en pitten naar keuze. Voeg de margarine toe aan het mengsel om de ingrediënten beter te binden. Roer goed.
  4. Giet het havermoutmengsel bij de stukjes fruit in het schaaltje en schuif de oven in voor 20 tot 25 minuutjes.