Een heerlijk vegetarisch stoofpotje

Inhoud

Met de zomer in zicht kunnen maaltijden met veel groentjes nooit veel kwaad. Groenten zoals erwtjes en sperzieboontjes zitten echt boordevol vitamine en helpen je cholesterolgehalte onder controle houden, ook wortels doen het goed en versterken je ogen zoals het cliché het voorschrijft. Nu het aspergeseizoen ook weer in het land is, kunnen deze lekker groenten (zowel de witte als de groene) niet ontbreken in een stoofpotje van groenten.

Ingrediënten voor 2 porties

  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 200 gram tomaten
  • 4 groene asperges
  • 3 witte asperges
  • 100 gram groene boontjes
  • 100 gram erwtjes
  • 1 wortel
  • 1 liter groentenbouillon
  • 3 laurierblad
  • Zout, peper, basilicum
  • 2 eetlepels vloeibare margarine (Becel Baken en Braden)

Bereiding

  1. Snijd alle groenten in schijfjes of blokjes, naar gelang de gewenste dikte. Laat de ui en look stoven in een scheutje margarine op gemiddeld vuur.
  2. Bak de gesneden groentjes (tomaten, wortel, boontjes) in een stoofpot en roer goed door om te voorkomen dat de onderste laag groentjes aanbakt.
  3. Warm met een waterkoker 1 liter water op en voeg een blokje groentenbouillon toe. Wacht tot het blokje gesmolten is en giet daarna bij in de stoofpot.
  4. Kruid met peper en zout en leg de laurierblaadjes verspreid in de stoofpot.
  5. Laat 20 tot 25 minuten sudderen op een zacht vuurtje. Voeg de asperges pas in de laatste 10 minuten toe en de erwtjes de laatste 5 minuten.
  6. Kruid verder bij naar smaak.
  7. Serveer in een diep bord en werk af met peterselie en basilicumblaadjes.
  8. Varieer met jouw favoriete groenten en experimenteer met kruiden zoals kurkuma, koriander en cayennepeper (let op: wees zuinig met dit laatste).

Smakelijk!