Het lijkt erop dat JavaScript is uitgeschakeld. Schakel dit in om ervoor te zorgen dat deze website correct werkt.

Kippenfilet opgevuld met spinazie en tomaat

Camille
3 min read

Geniet van een eiwitrijke maaltijd van kippenfilet gecombineerd met de krachtpatsers spinazie en tomaat. Dit recept is gemakkelijk op tafel te zetten en is licht verteerbaar. Deze magere vleessoort past ideaal in een gezond voedingspatroon en gaat uitstekend samen met de groentjes.

Groene krachtpatser

Spinazie zit boordevol gezonde voedingstoffen. Het is ideaal om subtiel een extra dosis vitamines en mineralen in de maaltijd mee te nemen. Subtiel, omdat de smaak mild is en daarom goed te combineren met een heerlijke variatie van kruiden.

Rode krachtpatser

Tomaat verrijkt dagelijks vele maaltijden over de hele wereld. Dat is niet zomaar! Deze krachtpatser is behalve sappig en smaakvol, ook een rijke bron van vitamines en mineralen die het lichaam van binnenuit versterkt. In dit gerecht komen deze groenten samen en worden ze op smaak gebracht met heerlijke kruiden. Een ware traktatie voor tafelgasten, of natuurlijk voor jezelf, als je er even de tijd voor wil nemen. Het kippenfilet valt vanwege het lage verzadigd vetgehalte in de categorie magere vleessoort. Dat houdt het hele gerecht behoorlijk licht.

Benodigdheden

  • Koekenpan (met deksel)
  • Ovenschaal
  • Snijplank
  • Kleine kom

Ingrediënten voor 2 personen

  • 2 kippenfilets (ong. 300 gram, middelgroot)
  • 500 gram verse bladspinazie
  • 2 teentjes knoflook
  • 4 eetlepels tomatentapenade
  • 4 el Becel Original vloeibaar
  • 1 tl zwarte peper en nootmuskaat

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
  2. Begin met 1 filet plat te slaan tot het ongeveer 1 cm dik is en plet daarna het andere stuk filet gelijkmatig.
  3. Hak de 2 knoflookteentjes fijn en bak ze kort in de koekenpan. Doe dit met een scheutje Becel Original vloeibaar.
  4. Bak vervolgens de spinazie mee (max 1 minuut) en strooi er wat zwarte peper en nootmuskaat overheen.
  5. Haal het mengsel van het vuur en doe het in een kleine kom.
  6. Bak de filets (met een scheutje Becel Original vloeibaar) op hoog vuur aan beide kanten gaar en licht krokant. Het hoeft niet helemaal gaar te zijn nog, want het gaat straks ook de oven in om verder te garen.
  7. Haal de pan met de filets van het vuur en bestrijk ze met de tomatentapenade en spinazie. Rol het op en zet vast met 2-4 cocktailprikkers.
  8. Leg ze in de ovenschaal en laat ze 15-20 verder garen in de oven.
  9. Serveer warm.

Klik hier voor meer recepten. >>

 

Door Camille

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…

Lees Meer ...

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…