Pompoenbrood maken? Handig Recept!

Pompoenbrood is een gezonde vervanger voor gewoon brood. Het kost je niet al te veel tijd of moeite om te bakken. Je hoeft dus geen keukenprins of –prinses te zijn om dit gerecht te maken. Ben je benieuwd naar dit recept? Lees het hieronder.

Benodigdheden

  • 425 g pompoen
  • 500 g bloem
  • 250 g volkorenbloem
  • 3 tl kaneelpoeder
  • 2 tl bakpoeder
  • 1 mespuntje zout
  • 275 g honing
  • 170 ml volle yoghurt
  • 3 eieren
  • 125 ml zonnebloemolie
  • 100 g pure chocolade (optioneel)
  • 2 el Becel Light Vloeibaar

Bereidingswijze

  • Breng een pan met water aan de kook met daarin een snufje zout.
  • Schil de pompoen en snijd deze door midden. Verwijder de pitten en snijd de pompoen in stukjes. Kook deze stukjes in ongeveer 15 minuten gaar. Giet de pan af en laat deze nog even droog stomen. Pureer de pompoen met een pureestamper en laat het geheel afkoelen.
  • Verwarm vervolgens je oven voor op 180 graden Celsius.
  • Meng de bloem, volkorenbloem, kaneelpoeder, bakpoeder en het mespuntje zout in een kom.
  • Meng de honing, yoghurt, eieren, pompoenpuree en olie in een andere kom.
  • Meng de inhoud van deze twee kommen bij elkaar.
  • Breek de chocolade in stukjes en roer deze door het beslag.
  • Smeer je bakvorm in met de Becel Light vloeibaar en verdeel vervolgens het beslag over dit bakblik.
  • Bak het pompoenbrood in ongeveer 45 minuten gaar in de oven.

Smakelijk!