Spinazie met zoete aardappel en sesamkip

Inhoud

Kip bevat een hele hoop eiwitten (23 gram/100 gram) die de spieren opbouwen en onderhouden, het bevat heel weinig vet en een hoop mineralen. Spinazie is dan weer rijk aan ijzer, wat voor een goede bloedstroom zorgt en Omega 3, een stof die de kans op hart- en vaatziekten vermindert.

Zoete aardappel behoort tot de vele soorten superfood van deze tijd. Ze bevatten vezels die het metabolisme en de spijsvertering ten goede komen, de grote hoeveelheid magnesium in zoete aardappel doet de stress dalen en zoete aardappel bevat minder calorieën en koolhydraten dan gewone patatjes.

Ingrediënten voor 2 porties

  • 250 gram kipfilet
  • 2 zoete aardappelen ( 400 gram)
  • 200 gram bladspinazie
  • 1 eetlepel citroensap
  • Peper, zout, Provençaalse kruiden
  • 3 eetlepels pijnboompitjes (geroosterd)
  • Becel Bakken en Braden (vloeibaar)

Bereiding

  1. Laat de oven voorverwarmen op 180°C.
  2. Snij de zoete aardappel in reepjes (om frietjes van te maken).
  3. Leg de frietjes in een ovenschaal op bakpapier, besprenkel met Becel, peper en zout en laat 20 minuten in de oven bakken. Draai de blokjes af en toe om.
  4. Voeg na 10 minuten de spinazie toe, besprenkel ook met olijfolie en citroensap, peper en zout en laat meebakken met de zoete aardappel-frietjes.
  5. Kruid de kipfilets met peper, zout en Provençaalse kruiden naar smaak.
  6. Bak de gekruide kip in een hete pan met vloeibare margarine (Becel Bakken en Braden) of leg op de grill.
  7. Leg de spinazie en de kip op een bord en besprenkel met enkele druppels citroensap. Voeg de pijnboompitjes toe bij de spinazie en serveer de frietjes apart of op het bord.

Smakelijk!