Het lijkt erop dat JavaScript is uitgeschakeld. Schakel dit in om ervoor te zorgen dat deze website correct werkt.

Vispapillot met courgettepasta

Vis
Camille
3 min read

Vispapillot met courgettepasta ziet er heel leuk uit en is tegelijkertijd lekker en simpel om klaar te maken. De oven doet het meeste werk voor je. Aangezien het een eenvoudig gerecht is, is het ook snel klaar!

Hoe werkt het?

De papillotten zijn pakketjes met (in dit geval) witvis erin. Je legt alle ingrediënten op een stukje aluminiumfolie – het kan ook met bijvoorbeeld bakpapier. Daarna vouw je de aluminiumfolie goed dicht, zodat er een pakketje ontstaat. Als je dit pakketje in de oven doet, gaart de inhoud in zijn eigen stoom. Dit is heel goed voor het behoud van vitaminen en mineralen – deze gaan niet, net als bij veel andere kooktechnieken, verloren in het proces. Het is dus een gezonde en lekkere manier van bereiden, die makkelijker is dan je denkt.

Benodigdheden voor 4 personen

  • 4 courgettes
  • Verse basilicum
  • 4 stukken stevige witte vis, bijvoorbeeld kabeljauw
  • 2 tomaten, in schijfjes gesneden
  • 2 citroen, in schijfjes gesneden
  • 2 teentjes geperste teentjes knoflook
  • Margarine om in te bakken (Becel Light vloeibaar)
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 1 snufje peper
  • 1 snufje zout
  • 4 stukken aluminiumfolie om de vis op te leggen

Bereidingswijze

  • Verwarm de oven voor op 190°C.
  • Maak pasta van de courgette. Dit kun je het beste met een juliennesnijder doen.
  • Bak de courgettepasta kort in de margarine. Verdeel de pasta van ongeveer 1 courgette op elk stuk aluminiumfolie.
  • Leg de visfilet op de courgettepasta in het pakketje.
  • Snijd de basilicum fijn en verdeel dit over de pakketjes.
  • Leg 3 schijfjes tomaat en 3 schijfjes citroen bovenop de visfilet. Je kunt ook meer of minder doen als je dat lekkerder vindt.
  • Verdeel de geperste knoflook over de pakketjes.
  • Besprenkel het geheel met olijfolie.
  • Voeg naar smaak peper en zout toe.
  • Vouw de pakketjes dicht.
  • Zet de pakketjes in de oven voor zo’n 20-25 minuten. Als je hele dikke stukken vis hebt kan het iets langer duren voor de vispapillotten klaar zijn.
  • Serveer het pakketje met aluminiumfolie op een bord.

Smakelijk!

Door Camille

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…

Lees Meer ...

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…