scrollTop top

10 dingen die alleen hondenmensen begrijpen

10 dingen die alleen hondenmensen begrijpen

1. Een enthousiast maatje

Geen enkel dier is zo enthousiast als een hond. Op het ogenblik dat je met je hond gaat wandelen, maar eveneens wanneer je thuiskomt van je werk, telkens weer zul je enthousiast worden begroet door je trouwe viervoeter. Een hond is vaak zo blij je weer te zien dat hij je steeds opnieuw enthousiast zal bespringen. Er is dan ook geen warmer welkom denkbaar dan de begroeting van je hond.

2. Jouw bed is zijn bed

Volgens de regels over de opvoeding van een hond staat altijd dat je dit harige huisdier niet bij je in bed mag slapen. Maar na verloop van tijd heeft je trouwe viervoeter jouw bed toch volledig ingepikt. Dat er voor jou geen plaats meer is in je eigen bed kan je hond eigenlijk niet zoveel schelen. Toch kun je het niet over je hart verkrijgen om dat lieve dier je bed uit te sturen. Zeker niet als hij zo schattig ligt te slapen. Bovendien kun je op koude dagen heerlijk tegen zijn warme lijf gaan liggen en zo van je persoonlijke kacheltje genieten.

3. Bedelen om eten

Hoewel je telkens weer lekkere hapjes voor je hond koopt en hij dus ruim voldoende lekker eten voorgeschoteld krijgt, zal hij altijd willen proeven van de dingen die je eet. Steeds weer als je hond je ziet eten, komt hij met zijn liefste puppyblik vragen of er ook een deeltje voor hem overblijft. Op onbewaakte ogenblikken is deze hartendief zelfs in staat om gewoon je eten te stelen. Boos worden kun je echter meestal niet omdat je hond je dan wederom zo onschuldig en lief aan zal kijken. Bovendien wat minder eten is erg goed voor je lijn.

4. Water is als een magneet

Honden vinden het heerlijk om in water te spelen, maar op het moment dat het tijd is voor een bad dan is je trouwe viervoeter in geen velden of wegen te bekennen. Hoe leuk samen spelen in het water ook mag zijn, een bad nemen is voor je hond een heel ander verhaal. In de meeste gevallen zal je hond zich namelijk hevig verzetten als je zijn bad hebt klaargezet. Met geen mogelijkheid is je harige vriend over te halen om vrijwillig in het badwater plaats te nemen. Met een beetje geluk is hij echter omkoopbaar met behulp van enorm lekkere hondensnacks. Garantie op succes heb je in dit geval echter nooit. Op een nat pak kun je echter in de regel wel rekenen als je je hond in bad hebt gedaan.

5. Samen spelen

Je hond wil op de meest uiteenlopende momenten dolgraag met je spelen. Zijn favoriete speeltje aan je afgeven, is echter soms een heel ander verhaal. Je hond wil dus wel dat je zijn balletje wegwerpt, maar wanneer hij de bal weer heeft opgehaald, wil hij deze niet meer afstaan. Toch zullen veel honden verwachten dat je de bal opnieuw wegwerpt en hij er weer achteraan kan rennen. Met smekende oogjes, en de bal in zijn bek, zal je hond je dan aankijken zonder zijn speeltje direct af te staan.

6. Kusjes van je hond

Mensen die zelf geen hond hebben, zullen vast en zeker gruwelen van het feit dat je viervoeter je regelmatig een likje geeft. Op die manier wil hij je namelijk laten zien hoeveel hij van je houdt. Soms likt je hond enthousiast heel je gezicht. Beter denk je op dat moment niet te diep na over de plaatsen waar deze tong de laatste uren heeft rondgehangen. Je hond toont immers zijn liefde voor jou en dat is alles wat telt. Maar ooit heb je gehoord dat de tong van een hond veel minder bacteriën bevat dan een vaatdoek, dus eigenlijk heb je geen reden om je zorgen te maken.

7. Haren door heel je huis

Haren van je honden vind je steeds opnieuw door heel je huis. Niet alleen ligt heel de vloer vaak vol met hondenharen, deze zijn ook terug te vinden op je meubels en zelfs op de kleding die jij en je gasten dragen. Je dient dan ook vrijwel dagelijks te stofzuigen om je woning leef- en toonbaar te houden. Je doet dit echter graag omdat je je bewust bent van het feit dat je hond hier zelf weinig aan kan doen. Door je viervoeter regelmatig te borstelen kun je bovendien de overlast van de haren enigszins weten te beperken.

8. Schoonmaken wordt je hobby

Mensen die een hond hebben weten dat hun huisdier behoorlijk wat rommel kan maken. Zo kunnen honden soms dingen kapot maken of met vieze modderpoten je pas gedweilde vloer opstappen. Hoewel dit in de regel vaker gebeurt dan je lief is, kun je niet echt boos worden op je hond. Hij ziet er namelijk heel grappig uit als hij nat is geworden en tot achter zijn oren bedekt is met modder.

9. Je bent het lief van je hond

Jij bent voor je hond zijn allergrootste liefde. Voor jou gaat deze trouwe viervoeter namelijk door het vuur. De gedachten dat je je hond zou moeten missen is dan ook iets dat je spontaan in paniek kan laten raken. Verder door het leven gaat zonder je hond is eenvoudigweg niet voor te stellen.

10. Je persoonlijke bodyguard

Je hond zal je altijd, kosten wat kost, beschermen. Wanneer er een vreemde naar je toe komt, zal je harige maatje zich tussen jullie opstellen. Pas wanneer je hond zeker weet dat deze persoon te vertrouwen is, zal hij wat minder alert worden. Toch zal je trouwe viervoeter zijn waaksheid nooit helemaal laten varen en elke beweging goed in de gaten houden. Op momenten dat het nodig is, zal hij je echter verdedigen, al is dit maar door zijn tanden te laten zien of te grommen.


Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…

Corona Virus Update

 • Wereld
 • Aantal
  besmettingen
  32.471.139
 • Aantal
  doden
  987.710
 • België
 • Aantal
  besmettingen
  110.976
 • Aantal
  doden
  9.969

Schrijf je in op “Gezond Vandaag” en ontvang de beste artikels dagelijks in je mailbox!