Het lijkt erop dat JavaScript is uitgeschakeld. Schakel dit in om ervoor te zorgen dat deze website correct werkt.

10 dingen die je herkent als je dol bent op slapen

Olivier
5 min read

Hou jij ook zo van een schoonheidsslaapje?

1. Je kunt overal slapen

Je bed is niet de enige plaats waar je kunt slapen. Ook op een bank of op het strand val je even gemakkelijk in slaap. Eigenlijk heb je nooit moeite om ergens in slaap te vallen. Je vindt overal en altijd wel een geschikt plekje op het moment dat je een dutje wilt doen. Naast liggend, kun je ook prima hangend of zittend slapen. Zelfs geluiden of licht kunnen je niet uit je slaap houden.

2. Je haat wekkers

In tegenstelling tot veel anderen haat je niet de nieuwe vriendin van je ex of die vervelende buurjongen die je uit heeft gescholden toen je klein was. Je allergrootste vijand, en meest gehate objecten op aarde, zijn wekkers. Wekker maken je namelijk altijd op een erg brute manier wakker uit je slaap. Dit is het meest erge dat je op een dag kan overkomen. Je beschouwt het dan ook als een geluk wanneer je je wekker een keer niet hoeft te zetten.

3. Voornemen om vroeg naar bed te gaan

Iedere dag opnieuw neem je jezelf voor om ‘s avonds eerder naar bed te gaan zodat je langer kunt slapen. In de praktijk blijkt van dit voornemen meestal weinig voort te komen en duik je vaak veel later je bed in dan je aanvankelijk had gepland. Je kon het immers niet over je hart verkrijgen om je beste vriendin al om half twaalf de deur uit te zetten. Bovendien wilde je graag die leuke film helemaal zien voordat je naar dromenland vertrok.

4. Slapen is je hobby

Veel van je vrienden en vriendinnen hebben uitgaan als favoriete vrijetijdsbesteding. Jij blijft daarentegen liever thuis zodat je je bed in kunt duiken als je daar zin in hebt. Jouw hobby is dan ook echt slapen. Je doet op een dag liever niets anders dan heerlijk in dromenland ronddolen terwijl je lekker warm in je bed ligt. Maar ook een dutje ’s middags op de bank zul je zeker niet aan je voorbij laten gaan. Vaak verheug je jezelf al heel de dag op bedtijd en het moment dat je weer in je bed kunt stappen.

5. Afspraken afzeggen om te slapen

Je hebt regelmatig afspraken afgezegd omdat je niet uit je bed wilde komen. Je lag immers net lekker en je bed was bovendien heerlijk warm. Die afspraken kunnen immers ook op een ander moment doorgang vinden. Gelukkig ligt je smartphone altijd naast je bed en kun je deze eenvoudig afzeggen of verplaatsen. Wanneer je de kans hebt om een afspraak zodanig te plannen dat je heerlijk uit kunt slapen, zul je die kans zeker niet aan je voorbij laten gaan.

6. Slapen tijdens de film

Vrienden en vriendinnen vragen je maar een paar keer mee naar de cinema. Tijdens de film zul je immers toch al snel in slaap vallen. Om die reden wordt je al evenmin graag uitgenodigd om gezellig samen met anderen een filmavond bij te wonen. Het volume van de televisie moet immers altijd vol open worden gezet om boven je gesnurkt uit te stijgen. Maar hoe hard het geluid ook staat, jij zult het niet merken en slaapt gewoon heerlijk verder.

7. Voldoende slaap is essentieel

Overal kunnen slapen beschouw je als de grootste gave die een mens kan hebben. Bovendien zul je in paniek raken op het ogenblik dat je niet genoeg slaapuren maakt. Je bent er immers van overtuigd dat je minimaal 8 uur slaap in een nacht nodig hebt. Je dag is dan ook helemaal kapot als je minder dan deze 8 uren achtereen hebt geslapen. Misschien zul je binnen een korte tijd wel ziek worden omdat je, als gevolg van slaapgebrek, een verminderde weerstand hebt gekregen.

8. Chagrijnig door slaaptekort

Op het moment dat je niet voldoende hebt geslapen dan kunnen andere mensen maar beter uit jouw buurt blijven. Je bent immers immens chagrijnig en niet te genieten als je je acht uur nachtrust niet hebt gehaald. Niemand kan het dan goed bij je doen en het liefst heb je ook dat er niet tegen je wordt gepraat. Pas als je voldoende hebt geslapen, of een heleboel koffie hebt gedronken, ben je weer enigszins aanspreekbaar en in een goed humeur.

9. Niet storen tijdens je slaap

Om te voorkomen dat je tijdens je kostbare slaap wordt gestoord, controleer je telkens voor het slapengaan de stilmodus van je smartphone. Om die reden mis je dan ook van tijd tot tijd belangrijke telefoontjes en berichten van vrienden of familie. Je nachtrust is namelijk heilig voor je. Zelfs wanneer je wakker wordt gemaakt voor een dringende mededeling, dan reageer je doorgaans nog erg gepikeerd. Je vraagt je, vaak hardop, af waarom niet gewacht had kunnen worden tot de volgende dag om je dit bericht te brengen. De kersverse baby van je zus is immers ’s ochtends ook nog hot News.

10. Het weekend betekent extra slaaptijd

Heel de week kijk je uit naar het weekend. Op zaterdag en zondagochtend kun je immers heerlijk uitslapen. Uitslapen betekent echter voor jou vaak slapen tot diep in de middag. En zelfs dan kom je nog met frisse tegenzin uit je bed. Het liefst slaap je heel het weekend en breng je daarnaast alle tijd die je wakker bent in je bed door. Je broodje eet je gewoon lekker in bed en ook televisie kijken op deze plaats in huis gaat je uitstekend af. In het weekend gaan stappen en hele nachten doorhalen is echter niet aan jou besteedt. Het enige dat voor je telt, is slapen. Heel lang slapen.  

Door Olivier

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…

Lees Meer ...

Logo Gezond

Meest gedeeld

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…