Het lijkt erop dat JavaScript is uitgeschakeld. Schakel dit in om ervoor te zorgen dat deze website correct werkt.

6 fabeltjes over seks ontkracht

Bram
3 min read

Over seks gaan veel fabeltjes de wereld rond. Maar wat is nu echt waar en wat is onzin?

1. Hoofdpijn 

Vele vrouwen mogen er nog niet aan denken om bij hoofdpijn seks te moeten hebben met hun partner. Toch kan seks hierbij helpen! Het maakt namelijk stoffen vrij in ons lichaam die ervoor zorgen dat hoofdpijn vermindert. Natuurlijk te zien wat de oorzaak van je hoofdpijn is. Maar misschien toch eens proberen in plaats van een pijnstiller? 

2. Vrouwen houden van een grote penis 

Mannen denken dat vrouwen houden van een grote penis. Mannen denken hierbij aan de lengte, terwijl vrouwen het over de dikte hebben. Vrouwen verkiezen dus een dikke penis in plaats van een lange, want dit kan zelfs pijnlijk zijn wanneer de penis tegen de baarmoeder duwt. Een dikke penis daarentegen stimuleert, want er is meer gevoel bij de vrouw in het begin van de vagina

3. Mannen denken om de 7 seconden aan seks 

Vrouwen klagen soms dat hun man teveel met seks bezig is, zeg wel om de 7 seconden. Uit onderzoek blijkt dat dit geen waar is. Mannen zouden inderdaad, meer als vrouwen, dagelijks aan seks denken. Maar om de 7 seconden lijkt toch wel wat teveel van het goede. 

4. Alcohol en oesters zorgen voor zin in seks 

Er wordt gezegd dat oesters ervoor zorgen dat je zin krijgt in seks, maar dit is nog nooit bewezen en kan dus ook niet als een feit beschouwd worden. Daarnaast zeggen ze hetzelfde over alcohol. Dit zorgt er inderdaad voor dat je alles kan loslaten en je meer kan laten gaan, maar daarnaast ook dat je sneller moe wordt en het duurt ook langer vooraleer je een orgasme krijgt. Misschien is een glas alcohol dus al genoeg om goede seks te hebben. 

5. Je kan zwanger worden in bad door rondzwemmend sperma 

Zaadcellen kunnen niet zomaar in een vagina binnenzwemmen. Je kunt dus niet zwanger worden van rondzwemmend sperma in water. Wel kun je zwanger worden van het voorvocht. Ook al komt je partner niet klaar in je. In het voorvocht zitten ook spermacellen. 

6. Geen seks voor de wedstrijd! 

Vele coaches van sportteams zeggen aan hun spelers om geen seks te hebben voor de wedstrijd omdat ze te moe of te uitgeput zouden zijn. Uit onderzoek blijkt het tegendeel. Seks laat testosteron stijgen in het lichaam en dit zorgt meer spierkracht en betere reactievermogen. Het komt de prestaties dus ten goede!

Door Bram

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…

Lees Meer ...

Logo Gezond

Meest gedeeld

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…