scrollTop top

6 veelgestelde vragen over microblading

6 veelgestelde vragen over microblading

Heb je al gehoord van microblading, de nieuwste sensatie in beautyland? Dankzij deze semi-permanente make-up techniek kun je je wenkbrauwpotloden en -poeder links laten liggen. Je wenkbrauwen zitten altijd prachtig in model en geven je een sprekende look! Wat houdt microblading precies in? Is het pijnlijk? We kunnen ons voorstellen dat je veel vragen hebt over deze behandelwijze. Daarom beantwoorden we hier 6 veelgestelde vragen over microblading.

1. Wat is microblading?

Microblading is een techniek waarmee je wenkbrauwen voller kunt laten lijken. De schoonheidsspecialiste gebruikt bij microblading een manuele pen met hele dunne, steriele naaldjes. Met soepele, vegende bewegingen worden er natuurlijke pigmenten onder de huid aangebracht. Dit wordt de ‘hairstroke techniek’ genoemd. Er ontstaan als het ware ‘krasjes’ in de huid waarin het pigment achterblijft. Het pigment imiteert de natuurlijke wenkbrauwhaartjes en geeft een heel natuurlijk effect. Met microblading kun je volledige wenkbrauwen creëren, maar de techniek kan ook toegepast worden om delen van de wenkbrauw te corrigeren.

2. Doet microblading pijn?

Microblading zal in het begin onprettig aanvoelen. Het voelt een beetje alsof je met een pincet je wenkbrauwhaartjes plukt. Veel mensen zeggen dat de pijn gedurende de behandeling minder wordt. Maar natuurlijk kan de pijn per persoon verschillen. Je zou voor de behandeling een paracetamol in kunnen nemen. Het is ook mogelijk om een verdovingscrème te gebruiken, maar omdat een verdoving een medische handeling en geneesmiddel is, mogen schoonheidsspecialisten niet in het bezit zijn van verdovingen. Je kunt bij een arts wel een verdovingscrème voor dit doel voor laten schrijven en deze meenemen naar de behandeling.

3. Moet ik me na de behandeling enkele dagen verschuilen?

Microblading geeft minder pijn en zwelling, dan het tatoeëren van wenkbrauwen. Om de zwelling te beperken kun je homeopathische arnica (valkruid) pilletjes innemen. Na de behandeling kan je gewoon over straat! Je wenkbrauwen zien er meteen fantastisch uit. Na de behandeling zien ze er de eerste 2 weken mogelijk wat donkerder uit. Meestal is er nauwelijks zwelling. Het is wel belangrijk dat je tijdens het genezingsproces de behandelde zones niet blootstelt aan de zon. Vermijd gedurende 2 weken de zonnebank, de sauna en ga niet zwemmen in zout water of chloorwater. Het genezingsproces duurt circa 4 tot 6 weken, daarna verschijnt de daadwerkelijke kleur.

4. Zijn ‘Cara Delevingne wenkbrauwen’ ook bij mij mogelijk?

Iedereen weet ondertussen dat Cara Delevingne de ‘queen’ van de mooie, volle wenkbrauwen is. Ze is voor veel vrouwen een voorbeeld op dit gebied. Met microblading is heel veel mogelijk en je wenkbrauwen krijgen beslist een vollere uitstraling. Het is echter niet aan te raden om meteen al te rigoureuze veranderingen aan te brengen met microblading. Als mensen gewend zijn om je te zien met dunne, lichte wenkbrauwen, zijn dikke, volle wenkbrauwen à la mevrouw Delevingne een erg grote stap, waardoor het onnatuurlijk kan ogen. Het doel van microblading is om een zo natuurlijk mogelijke uitstraling te creëren, probeer het daarom subtiel te houden. Je kunt na de eerste behandeling na 6 weken je wenkbrauwen altijd nog bij laten werken als je niet helemaal tevreden bent.

5. Hoelang heb ik plezier van microblading?

Microblading is een semi-permanente make-up techniek. Dit wil zeggen dat het pigment langzaam vervaagt. Gemiddeld heeft men tussen de 1 à 2 jaar plezier van microblading. Doordat elke huid anders reageert op de behandeling, kan dit enigszins van persoon tot persoon verschillen. Ook andere factoren, zoals de snelheid van de celvernieuwing, blootstelling aan de zon en levensstijl, hebben invloed op de houdbaarheid.

6. Waar kan ik microblading leren?

Zou je zelf graag leren om microblading behandelingen te geven? Dan kun je hiervoor terecht bij Wellness Academie. De Cursus Microblading wordt gegeven in de vestiging in Hasselt en Amsterdam.


Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…

Corona Virus Update

 • Wereld
 • Aantal
  besmettingen
  60.964.864
 • Aantal
  doden
  1.431.955
 • België
 • Aantal
  besmettingen
  567.532
 • Aantal
  doden
  16.219

Schrijf je in op “Gezond Vandaag” en ontvang de beste artikels dagelijks in je mailbox!