scrollTop top

9 Redenen waarom een Vegetariër het ideale lief is

9 Redenen waarom een Vegetariër het ideale lief is

Op date gaan met een vegetariër? Na het lezen van dit artikel ga je niemand anders meer willen!

1. Je huisdieren lopen geen gevaar

Op het moment dat je een vegetariër als lief hebt, dan kom je niet voor vervelende verrassingen te staan. Je hoeft immers niet bang te zijn dat de kippen of konijnen, die je achter in je tuintje houdt als avondmaaltijd worden gebruikt. Zodra je lief je bij binnenkomst toeroept dat er een smakelijke verrassing op je staat te wachten dan hoef je dus niet direct één van je dierenvriendjes te gaan zoeken. Het is waarschijnlijker dat er een heerlijke sojaschotel voor je is klaargemaakt.

2. Het humeur van je lief is beter

Vegetariërs hebben over het algemeen een beter humeur. De kans op een ruzie zal daardoor dus een stuk kleiner worden. Dit is overigens geen verzonnen fabel, maar door middel van wetenschappelijk onderzoek aangetoond. Doorgaans zijn vegetariërs wel goed in het verdedigen van hun standpunten waardoor je een discussie niet snel zult winnen.

3. Een vegetariër is meer tolerant

In vergelijking tot vleesetende liefjes zijn vegetariërs aanzienlijk toleranter. Dit betekent echter niet dat principes niet verdedigd zullen worden. Ook andere zaken die belangrijk zijn voor een vegetariër zullen worden verdedigd. In de meeste gevallen hoor jij daar ook bij. Een erg veilig gevoel dus.

4. De geur van vegetariërs is sexier

De lichaamsgeur van een vegetariër is minder intens. Een daardoor vaak ook aangenamer en sexier. Je zult dus veel eerder lekker dicht tegen je lief aan willen kruipen op een koude avond. Bijkomend voordeel is dan bovendien dat zijn metabolisme beter werkt en hij je extra veel warmte kan geven.

5. Stimulans om gezonder te eten

Een vegetarisch lief zal altijd proberen om jou ook over te halen om gezonder te gaan eten. Hij wil immers niets liever dan jou op en top gezond zien. Dit betekent echter wel dat je samen niet van bepaald lekkers kunt genieten. Denk maar eens aan lekkere vleesschotel of een kippenboutje. Hij zal echter ook nooit het laatste stukje vlees van je bord prikken tijdens een gezamenlijke maaltijd. Je boft maar met hem!

6. Vegetariërs hebben meer energie

Dankzij de voeding die een vegetariër binnenkrijgt, zal zijn energielevel een stuk hoger liggen dan van de meeste vleeseters. Deze extra energie kan vaak veel voordelen hebben. Niet alleen heeft hij meer puf om al je aankopen te dragen na een dagje shoppen. Ook zal hij het langer uithouden tijdens een heftige vrijpartij de avond erna.

7. Vegetariërs eten vaker afrodisiaca

Van nature zal een vegetariër meer voedsel binnenkrijgen dat als afrodisiacum kan dienen. Het zal je dan ook niet verbazen dat je lief vaker, dan je vleesetende exen, zin heeft in een hartstochtelijke vrijpartij. Al dit goeds heb je te danken aan de heerlijke vegetarische spijzen waarin bijvoorbeeld soja, asperges, avocado en pompoenzaadjes zitten verwerkt. Maar ook door het eten van banaan amandelen en pure chocolade zullen bijdragen aan je liefdesgeluk.

8. Hogere levensverwachting

Mensen die vegetarisch leven hebben een hogere levensverwachting. De kans dat je samen met je lief oud wordt is dan ook een stuk groter geworden. Voor je lief kan dit gegeven echter aanleiding zijn om zijn pogingen, je over te halen om ook vegetarisch te gaan leven, te intensiveren. Samen oud worden daar moet je namelijk zelf ook aan mee werken uiteraard.

9. Het vlees is voor jou

Zolang alleen je lief vegetariër is, en jij je dus nog gewoon op het eten van vlees kunt storten, zul je van tijd tot tijd van een dubbele portie kunnen genieten. De portie vlees van je lief wordt dan immers op jou bordje geschoven. Zo is het arme dier toch niet helemaal voor niets gestorven. Bovendien wordt er al zoveel voedsel verspild en offer jij je met liefde op om dit probleem niet nog groter te maken.  


Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…

Corona Virus Update

 • Wereld
 • Aantal
  besmettingen
  32.471.139
 • Aantal
  doden
  987.710
 • België
 • Aantal
  besmettingen
  110.976
 • Aantal
  doden
  9.969

Schrijf je in op “Gezond Vandaag” en ontvang de beste artikels dagelijks in je mailbox!