Het lijkt erop dat JavaScript is uitgeschakeld. Schakel dit in om ervoor te zorgen dat deze website correct werkt.

Gevulde Coeur de Boeuf tomaten

Olivier
3 min read

Maak in 20 minuten een heerlijke Franse klassieker. Gevulde Coeur de Boeuf tomaten zijn ideaal voor het hele gezin of bijvoorbeeld voor een familieavond. Warm de oven dus maar alvast voor, want met deze gevulde tomaten steel je absoluut de show!

De ingrediënten die jij nodig hebt (4 personen):

  • 4 grote Coeur de Boeuf tomaten
  • 300 g bulgur
  • 1 citroen
  • Een half bosje peterselie
  • 100 g pitloze zwarte olijven
  • 100 g feta
  • 300 g gepofte gele puntpaprika’s
  • 1 eetlepel groene pesto 
  • Boter of bakmargarine

Je hebt daarnaast ook een ovenschaal, een eetlepel en keukenpapier nodig om de gevulde Coeur de Boeuf tomaten te bereiden.

Gevulde Coeur de Boeuf tomaten bereiden

  1. Voor het verwarmen van de tomaten verwarm je eerst de oven op 180 graden.
  2. Gaar tegelijkertijd de bulgur. Op de verpakking van de bulgur wordt aangegeven hoeveel minuten deze gegaard moet worden.
  3. Verwijder de kroontjes die bovenop de tomaten zitten en snijd de top van de tomaten af. Zorg dat je de top van de tomaten zo snijdt dat je met een eetlepel de zaadlijsten eruit kunt halen. Leg de top van de tomaten apart. Haal de zaadlijsten uit de tomaten en leg deze in een aparte kom.
  4. Snijd nu de peterselie fijn en gooi deze bij de zaadlijsten
  5. Snijd de gele paprika’s in kleine stukjes en de olijven in ringetjes en doe deze ook in de kom
  6. Pak de feta en verbrokkel deze in de kom
  7. Meng nu de gegaarde bulgur met de andere ingrediënten in de kom. Voeg hier de eetlepel pesto en scheutje Becel Original aan toe. Om dit mengsel nog meer op smaak te brengen kun je zout en peper toevoegen
  8. Pak nu de uitgeholde tomaten en vul deze met het mengsel. Leg nu de top van de tomaten terug op de tomaten.
  9. Plaats de tomaten in een ingevette ovenschaal en bak 45 minuten gaar. 

De tomaten zijn natuurlijk het lekkerst als je ze warm serveert. Je kunt de tomaten ook nog wat langer in de oven leggen, op ongeveer 100 graden, om deze warm te houden.

Tip: Serveer de resterende bulgur en het resterende mengsel op het bord bij de tomaten. Zo houd je geen restjes meer over en hoef je ook geen eten weg te gooien.

 

Door Olivier

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…

Lees Meer ...

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…