Het lijkt erop dat JavaScript is uitgeschakeld. Schakel dit in om ervoor te zorgen dat deze website correct werkt.

Maak een goede eerste indruk met deze 7 tips

Bram
2 min read

Een eerste indruk moet onmiddellijk goed zijn, je kan je eerste indruk immers niet ongedaan maken. Deze 7 verassende dingen bepalen je eerste indruk. Hou er rekening mee op je volgende afspraak!

1. Je geschrift

Het klinkt raar, maar anderen zullen je beoordelen door te kijken naar de manier waarop je schrijft. Druk je hard op je pen? Dan ben je misschien gespannen en neem je dingen te serieus. Probeer met losse hand te schrijven, mensen zullen je sympathieker vinden.

2. Je handdruk

Mensen met een krachtige handdruk stralen zelfvertrouwen uit. Ze worden extravert en zelfzeker gevonden. Mensen met een slappe handdruk lijken alsof ze weinig zelfvertrouwen en wilskracht hebben. Geef anderen een warme stevige handdruk, het doet wonderen voor je eerste indruk.

3. De kleur van je kleding

De kleur van kleding verhult meer over je persoonlijkheid dan je denkt. Zwarte kledij toont dat je gevoelig en creatief bent. Mensen die rode kledij dragen zijn eerder extravert en proactief. Draag je graag groen? Dan vinden anderen jou loyaal en vriendelijk. Mensen die blauw dragen lijken gevoelig en attent.

4. Je nagels

Als je vaak op je nagels bijt zullen andere mensen dit merken. Ze zullen je als perfectionistisch en nerveus beoordelen. Verzorg je handen en nagels, het is echt belangrijk voor je eerste indruk.

5. Je stiptheid

Hoe vroeg of laat je op een afspraak bent kan een indruk nalaten, zowel positief als negatief. Te laat komen stelt jou in een negatief daglicht, anderen krijgen de indruk dat ze niet op je kunnen vertrouwen. Door te vroeg op een afspraak aanwezig te zijn toon je dat je respect hebt voor anderen en gemotiveerd bent.

6. Je schoenen

Mensen beoordelen je schoenen om een idee over je te krijgen. Ze onderzoeken de prijs, stijl en kleur van de schoenen. Hierdoor kunnen ze informatie krijgen over je inkomen, je leeftijd, je stijl en zelfs je politieke voorkeur. Draag daarom mooie verzorgde schoenen die goed bij je persoonlijkheid passen.

7. Oogcontact

Je ogen zijn de spiegel van je ziel, ze vertellen dan ook veel over jou. Als je weinig oogcontact maakt zullen anderen je zwakker en onzekerder inschatten. Maak daarom voldoende oogcontact, laat weten dat je zeker bent van je stuk.

Door Bram

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…

Lees Meer ...

Logo Gezond

Meest gedeeld

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…