Het lijkt erop dat JavaScript is uitgeschakeld. Schakel dit in om ervoor te zorgen dat deze website correct werkt.

Pas na zoveel kilo valt het op dat je bent vermagerd

Bram
2 min read

Ben jij ook al wekenlang aan het sporten en merkt niemand er iets van? Hou nog even vol. Pas na 4 kilo kunnen de mensen rondom je zien dat je bent vermagerd.

Vanaf 4 kilo valt het op dat je dunner bent

De plaats die als eerste verraadt dat je bent vermagerd is je gezicht. Gemiddeld moeten mannen en vrouwen zo’n 4 kilo afvallen om een verschil in hun gezicht te zien. Vanaf 4 kilo zal het dus opvallen voor je omgeving dat je vermagerd bent. Probeer dus nog even vol te houden. Die lang verwachte vraag ‘jij bent precies wat vermagerd’ komt heus wel!

Na 6 kilo wordt je aantrekkelijker gevonden

Dat je vrienden na 4 kilo eindelijk het resultaat van je harde werk zien is leuk meegenomen. Maar het duurt nog eens 2 kilo voor je ook echt aantrekkelijker wordt gevonden. Na 6 kilo te zijn kwijtgespeeld zien je vrienden je in een ander daglicht. Je gezicht is meer gedefinieerd, je ziet er jonger uit en je lichaam is strakker. Natuurlijk wil dit niet zeggen dat iedereen 6 kilo moet verliezen, als je op een goed gewicht bent hoef je echt niet nog meer af te vallen!

Je omtrek is belangrijker dan je gewicht

Probeer toch niet te veel te focussen op je gewicht. De eerste kilo’s die je kwijtspeelt tijdens een dieet kunnen bijvoorbeeld te wijten zijn aan vochtverlies. Neem een meetlint en focus op je buikomtrek. Ga sporten en doe er alles aan om je buikomtrek gezond te houden. De kilo’s zullen vanzelf volgen.

Opgelet: vet weegt meer dan spieren

Als je gaat sporten zal je lichaam er strakker uitzien en verlies je centimeters aan je buikomtrek. Dat je centimeters verliest valt echt op. Het maakt je gezond en aantrekkelijk. Door al dat sporten kan het er op de weegschaal op lijken alsof je de kilo’s niet snel kwijtraakt. Door te sporten zal je vet verbranden maar je krijgt ook meer spiermassa. Omdat spiermassa veel weegt zal je weegschaal je een verkeerd beeld geven. Je bent zeker en vast op de goede weg. Laat je niet misleiden door de kilo’s!

Door Bram

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…

Lees Meer ...

Logo Gezond

Meest gedeeld

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…