scrollTop top

Seksfabels die iedereen gelooft

Seksfabels die iedereen gelooft

Voor veel mensen is seks nog steeds een taboe. Daar praat je niet over, dat hoort niet. Maar daardoor blijven er vaak ook hardnekkige misverstanden bestaan.

Zwanger worden

Zo geloven veel meisjes nog steeds dat je niet zwanger kunt worden als je voor het eerst met iemand naar bed gaat. Helaas, het is echt niet waar. Zodra je ongesteld wordt, kun je in principe zwanger worden, het maakt niet uit hoe oud je bent. Een andere fabel is dat je niet zwanger kunt worden als je ongesteld bent. Ook dat is niet waar. Weliswaar is de kans kleiner dan op een ander moment tijdens je cyclus, maar het kan wel degelijk. Zaadcellen kunnen heel lang in leven blijven in de baarmoeder, dus de kans is wel degelijk aanwezig. Alle reden dus om altijd een voorbehoedmiddel te gebruiken.

Van masturberen word je doof en blind

Van vrijen met jezelf kun je volgens de overlevering de vreselijkste dingen oplopen. Je wordt er doof van, of blind, of onvruchtbaar. Deze fabels werden de wereld in geholpen in de tijd dat masturberen nog een absoluut taboe was. Seks was sowieso taboe, dat deed je niet voor je plezier, het was noodzakelijk om kinderen te krijgen. Gelukkig weten we nu beter. Van masturberen krijg je helemaal niets, en zeker geen afwijkingen aan je zintuigen. Nog een hardnekkige fabel: Je kunt een soa (seksueel overdraagbare aandoening) oplopen via het toilet als daar voor jou iemand was die een soa heeft. Het is absoluut niet waar. Een soa kun je enkel en alleen oplopen door seksueel contact, de naam zegt het al.

Fabels over de penis

Jongens en mannen scheppen graag op over hun penis. Die van hen is groter dan van ieder ander. Aan de handen van een man kun je zien of hij een grote penis heeft, grote handen = grote penis. Het is allemaal niet waar. En daarnaast is het zo dat een kleine penis in erectie vaak net zo groot is als een grotere penis. En dan nog maakt het niet heel veel verschil of het vrijen fijn is, dat hangt niet alleen af van de lengte van de penis van de man.


Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…

Corona Virus Update

 • Wereld
 • Aantal
  besmettingen
  32.471.139
 • Aantal
  doden
  987.710
 • België
 • Aantal
  besmettingen
  110.976
 • Aantal
  doden
  9.969

Schrijf je in op “Gezond Vandaag” en ontvang de beste artikels dagelijks in je mailbox!