Het lijkt erop dat JavaScript is uitgeschakeld. Schakel dit in om ervoor te zorgen dat deze website correct werkt.

Zoveel calorieën verbrand je tijdens een festival

Anja
2 min read

Calorieën verbranden is iets dat veel mensen associëren met sporten.  En sporten is dan weer iets waar je lang niet altijd zin in hebt.

Maar calorieën verbranden doe je natuurlijk ook gewoon door dagelijkse activiteiten uit te voeren. Zo kun je veel calorieën verbranden door het huis schoon te maken of door wat vaker de trap te nemen op je werk of school. Maar ook tijdens minder alledaagse activiteiten kun je een hoop calorieën verbranden. In deze tekst bespreken we het aantal calorieën dat je verbrandt tijdens een festival.    

Dansen

Één van de activiteiten die je natuurlijk vaak aan het doen bent op een festival is dansen. Wat is er dan ook lekkerder dan dansen op de muziek waar jij van houdt. Terwijl jij lekker los staat te gaan verbrand je ook zomaar een hoop calorieën.

Wanneer je een uurtje stevig danst, verbrand je vaak meer dan 400 calorieën. Denk daar maar nog eens aan als je even wilt zitten op je favoriete festival. Bij een festival van een paar uur verbrand je alleen door dansen dus al makkelijk meer dan 1000 calorieën.

Nog meer verbranden

Ook als je even een rustig plekje om te zitten op gaat zoeken, verbrand je calorieën. Met een kwartiertje lopen verbrand je namelijk ongeveer 70 calorieën.  En mocht je nu iemand tegenkomen op het festival die je wel ziet zitten, dan zou je nog meer calorieën kunnen gaan verbranden. Stel dat je 10 minuten met diegene staat te zoenen, dan verbrand je alweer ruim 60 calorieën. En mocht de dag nog gezelliger eindigen, namelijk in bed/de tent met je droomliefde, dan kan je zomaar enkele honderden calorieën verbranden.    

Lees ook:

 

Door Anja

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…

Lees Meer ...

Logo Gezond

Meest gedeeld

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…