Het lijkt erop dat JavaScript is uitgeschakeld. Schakel dit in om ervoor te zorgen dat deze website correct werkt.

Gehoorverlies

Wie gehoorverlies heeft neemt geluiden in mindere mate waar. Gehoorverlies is een aandoening die bij iedereen anders is. Er zijn verschillende oorzaken en gradaties van gehoorverlies te onderscheiden.

Als iemand lijdt aan gehoorverlies dan is er een vermindering van vermogen om te horen. Dit kan zowel plots als geleidelijk aan ontstaan, of een aangeboren afwijking zijn. Het is bij iedereen anders en kan variëren van mild tot ernstig. Tevens kan gehoorverlies zowel tijdelijk als blijvend zijn.

Hoorproblemen

Vroeg of laat krijgen we allemaal te maken met gehoorverlies. En dat kan heel wat gevolgen hebben voor je sociale leven. Vaak zijn het de gezinsleden die het eerst in de gaten hebben dat iemand slechthorend is. Steeds vaker moeten ze herhalen wat er gezegd wordt, of ze storen zich aan de tv die steeds harder wordt gezet. Op het moment dat de slechthorende zelf tot het besef komt dat hij of zij minder goed hoort, is het proces van gehoorverlies al langere tijd aan de gang.

Uit onderzoek is gebleken dat iemand die slecht hoort, er ongeveer 7 jaar over doet om de stap te maken naar een oplossing. Het gevolg is dat mensen zich onnodig moeten inspannen om toch wat te kunnen verstaan en zich vervolgens sociaal meer afzonderen.

Het dragen van een hoortoestel kan een positief effect hebben op je levenskwaliteit en je welzijn. Waarom zou je dus blijven rondlopen met hoorproblemen, wanneer er meer aan te doen is dan je misschien denkt.