Het lijkt erop dat JavaScript is uitgeschakeld. Schakel dit in om ervoor te zorgen dat deze website correct werkt.

De meest voorkomende misvattingen over gehoorproblemen en hoortoestellen

Camille
3 min read

1 Belg op 10 heeft te maken met gehoorproblemen, toch zijn er nog veel misvattingen over gehoorproblemen en hoortoestellen. Wat de meest voorkomende misvattingen zijn, lees je in dit artikel.

1.’Het is nog niet zo erg’

De meeste mensen die te maken hebben met een verminderd gehoor, doen hier in het begin nog niets mee. Ze negeren het probleem, simpelweg omdat ze hun probleem nog niet ernstig genoeg vinden en niet willen erkennen dat er iets aan de hand is. Verleidelijk, maar het is beter om meteen iets aan het probleem te doen om het verergeren van de situatie te voorkomen. Door tijdig te reageren, blijven de hersenen gewend aan het herkennen van geluiden en behouden ze het vermogen om belangrijke geluiden te analyseren en onbelangrijke geluiden te filteren.

2. Gehoorverlies heeft geen impact op de levenskwaliteit

Goed horen lijkt vanzelfsprekend, we staan er niet bij stil tot we op een dag vaststellen dat ons gehoor erop achteruitgaat. Deelnemen aan gespreken kost meer moeite, muziek verliest haar charme … waardoor het risico op onzekerheid, eenzaamheid, isolatie en zelfs depressie vergroot wordt. Het zijn gevolgen die een grote impact kunnen hebben op je levenskwaliteit

3. Hoorapparaten zijn groot en inefficiënt

Veel mensen denken dat hoorapparaten groot, opvallend en inefficiënt zijn en beslissen daarom niet naar de gehoorspecialist te gaan om een hoortest te doen. De apparaten van vroeger waren inderdaad vrij groot en moeilijk te verbergen achter het oor, maar er is veel veranderd. De apparaten die nu verkocht worden, zie je bijna niet meer zitten en zijn heel praktisch in gebruik.

4. Gehoorverlies doet zich enkel voor bij oude mensen

Tot slot denken veel mensen dat alleen ouderen te maken kunnen krijgen met gehoorproblemen. Dit is zeker niet waar, want het gehoor kan ook beschadigd raken en verminderen door bv. harde muziek, luide geluiden in de werkomgeving en schedelbreuken. Zeker jongeren die vaak naar luide muziek luisteren en geen oordoppen dragen, hebben een verhoogd risico op gehoorverlies.

Dit kan je doen bij gehoorverlies

De beste manier om erachter te komen of je gehoorverlies hebt, is door een hoortest uit te laten voeren. AudioNova biedt een vrijblijvende hoortest aan. Door middel van deze test kom je te weten of je aan gehoorverlies lijdt. Ook als je twijfelt kan je dit best doen. Deze tests zijn gratis en binnen 15 minuten kom je te weten hoe het met je gehoor gesteld is.

 Klik hier om een afspraak te maken voor een hoortest bij een AudioNova winkel naar jouw keuze.

Klik hier voor meer info.

www.audionova.be

Door Camille

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…

Lees Meer ...

Logo Gezond

Meest gedeeld

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…