Het lijkt erop dat JavaScript is uitgeschakeld. Schakel dit in om ervoor te zorgen dat deze website correct werkt.

5 tips om te fietsen naar het werk: een gezonde, duurzame keuze

Gezond.be
3 min read

Fietsen naar het werk is niet alleen gezond, maar ook een duurzame en praktische manier om je dag te beginnen. Het kan even wennen zijn, maar met deze handige tips wordt fietsen naar het werk een fluitje van een cent.

  1. Plan je route: Neem de tijd om je route naar het werk te plannen voordat je vertrekt. Gebruik fietspaden en vermijd drukke wegen indien mogelijk. Er zijn verschillende apps beschikbaar die specifiek gericht zijn op fietsroutes, zoals Google Maps of Fietsknoop. Door voorafgaand aan je rit de juiste route te kiezen, kun je onnodige stress vermijden en genieten van een rustige fietstocht.
  2. Zorg voor de juiste uitrusting: Investeer in goede fietskleding, zoals een waterdichte jas en broek, zodat je altijd droog blijft, zelfs bij slecht weer. Vergeet ook niet om veiligheidsaccessoires zoals verlichting en reflectoren toe te voegen aan je fiets. Een comfortabele fietshelm is ook essentieel om je hoofd te beschermen in het geval van een val of ongeluk.
  3. Maak gebruik van de fietsvergoeding: In België hebben werknemers recht op een vergoeding per gereden kilometer naar het werk (tot 35 cent per kilometer). Dit kan aanzienlijk bijdragen aan de kosten van het onderhoud van je fiets. Door gebruik te maken van deze vergoeding, kun je geld besparen en tegelijkertijd genieten van de voordelen van fietsen naar het werk.
  4. Kies voor een Stromer speed pedelec: Stromer speed pedelecs zijn snel, comfortabel en populair onder woon-werkverkeerders in België. Met snelheden tot 45 km/u en een actieradius van meer dan 200 km, bieden ze een praktisch alternatief voor traditioneel vervoer. Met bijna 30.000 fietsen op de weg en een marktaandeel van 53%, is Stromer de marktleider op het gebied van speed pedelecs in België. Bedrijven zien ook steeds meer de voordelen: ongeveer 74% van alle Stromer fietsen wordt gebruikt als bedrijfsfiets.
  5. Geniet ervan! Fietsen naar het werk biedt niet alleen fysieke voordelen, maar kan ook een geweldige manier zijn om je dag te beginnen. Geniet van de frisse lucht, beweging en de vrijheid die fietsen met zich meebrengt. Het is een moment voor jezelf waarin je kunt ontspannen en tot rust kunt komen voordat je aan een drukke werkdag begint. Probeer bewust te zijn van de omgeving om je heen en geniet van elk moment op de fiets.

Kortom, met de juiste uitrusting, planning en mindset kan fietsen naar het werk een aangename en gezonde ervaring zijn. Overweeg zeker een Stromer speed pedelec als je op zoek bent naar snelheid en comfort tijdens je woon-werkverkeer.

Stap op de fiets, volg deze tips en geniet van de voordelen voor zowel jouw gezondheid als het milieu!

Door Gezond.be

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…

Lees Meer ...

Logo Gezond

Meest gedeeld

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…