Het lijkt erop dat JavaScript is uitgeschakeld. Schakel dit in om ervoor te zorgen dat deze website correct werkt.

Gezonde inspiratie: 3 recepten uit ‘Super Simpel’ van Pascale Naessens

Gezond.be
6 min read

Pascale haar nieuwste kookboek Super Simpel bevat meer dan 80 volledig nieuwe eenpansgerechten, variërend van ontbijt tot dessert. Het boek is intiem en authentiek, met veel foto's uit Pascale haar eigen keuken, het hart van haar huis. Authenticiteit is voor Pascale essentieel in een wereld vol nep; ze wil dat jullie zien hoe ze echt leeft en werkt. Koken is haar passie en dagelijks is ze bezig met het creëren en testen van nieuwe recepten.

1. Courgettini hollandaise met gerookte zalm en erwten


Ingrediënten

  • 140 g gerookte zalm
  • 1 grote courgette
  • 150 g erwten (diepvries)
  • 2 eidooiers
  • 2 theelepels dijonmosterd
  • sap van 1/2 citroen
  • 100 g gezouten boter
  • 1 sjalot
  • verse kruiden of scheuten (afwerking)

Bereidingswijze

  • Doe de erwten in een zeef en laat er zo heet mogelijk water over stromen. Zodra de erwten zijn ontdooid, laat je ze uitlekken.
  • Snijd de courgette in lange slierten met een dunschiller met tandjes of een spiraalsnijder.
  • Hak de sjalot fijn en snijd de zalm in lange slierten.
  • Meng de eidooiers, het citroensap en de dijonmosterd in een kommetje en kruid met peper en zout.
  • Verhit een pan en smelt de boter. Haal de pan van het vuur zodra de boter lichtjes pruttelt en klop snel het eimengsel door de boter tot een dikke saus. Als de saus begint te schiften, voeg een lepeltje water toe en klop stevig door.
  • Zet de pan weer op een laag vuur en voeg de uitgelekte erwten, courgettini, sjalot en gerookte zalm toe. Roer voorzichtig door elkaar en voeg een scheutje water toe als het mengsel te dik is.
  • Werk het gerecht af met verse kruiden of scheuten (bijvoorbeeld erwtenkiemen).

2. Geroosterde kip met venkel en sinaasappel


Ingrediënten

  • 300 g kippendijen zonder been
  • 1 witte ui
  • 1 kleine venkel
  • 1 sinaasappel
  • 1 eetlepel ras el hanout
  • 2 eetlepels sojasaus
  • 2 eetlepels honing
  • Enkele takjes tijm

Bereidingswijze

  • Verwarm de oven voor op 180 °C.
  • Was de sinaasappel.
  • Snijd de ui, venkel en sinaasappel in dunne plakjes van ongeveer 0,5 cm dikte. Leg de plakjes ui plat in een ovenschaal en giet er wat olijfolie over. Leg de plakjes venkel op de ui, kruid met peper, zout en takjes tijm, en giet er wat olijfolie over. Leg de plakjes sinaasappel bovenop de venkel en voeg opnieuw wat olijfolie toe. Leg de stukken kip bovenop de sinaasappel.
  • Meng de ras el hanout, sojasaus, honing en een goede scheut olijfolie.
  • Kruid het mengsel met peper en zout en smeer de kip hier volledig mee in.
  • Dek de ovenschaal af met een deksel of aluminiumfolie. Zet de schaal 30 minuten in de oven.
  • Verwijder het deksel of de folie en laat nog eens 10 minuten in de oven staan tot alles gaar is.
  • Serveer het gerecht rechtstreeks vanuit de ovenschaal.

3. Pistachio cheesecake


Ingrediënten voor 4 tot 6 personen

  • 60 g pistachenotenpasta + extra voor de afwerking
  • 150 g Philadelphia Original
  • 100 g volle Griekse yoghurt
  • 1 ei
  • 3 eetlepels suiker (of erythritol)
  • 20 g pistachenoten (voor afwerking)
  • Springvorm met een diameter van 16 cm
  • Bakpapier

Bereidingswijze

  • Verwarm de oven voor op 180 °C.
  • Meng alle ingrediënten, behalve de pistachenoten.
  • Leg bakpapier in de springvorm en giet het beslag in de vorm.
  • Bak de cheesecake ongeveer 20 minuten, of langer voor grotere porties, totdat het deeg niet meer vloeibaar is.
  • Laat de cheesecake afkoelen en zet hem daarna in de koelkast.
  • Vlak voor het serveren druppel je wat pistachenotenpasta met een lepel over de cheesecake.
  • Werk af met grof gehakte pistachenoten.

Super Simpel is uitgegeven bij Lannoo

Door Gezond.be

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…

Lees Meer ...

Logo Gezond

Meest gedeeld

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…