Het lijkt erop dat JavaScript is uitgeschakeld. Schakel dit in om ervoor te zorgen dat deze website correct werkt.

Zoveel calorieën zitten er in een pakje friet met mayonaise (en zo lang moet je sporten om ze weer te verbranden)

Anja
3 min read

Soms heb je er gewoon ontzettend veel zin in: een pak frieten met mayonaise. Heerlijk, maar hoeveel calorieën zitten er eigenlijk in en hoe lang moet je sporten om die weer te verbranden? De antwoorden op deze twee vragen lees je in dit artikel.

De hoeveelheid calorieën van een bakje friet met mayonaise

Dat frietjes met mayonaise niet zo gezond zijn, weten de meeste mensen wel. Wat veel mensen echter niet weten, is hoeveel calorieën er precies in een pakje friet met mayonaise zitten. Hierdoor laten veel mensen zich regelmatig verleiden bij de snackbar door alsnog een pakje friet met mayonaise te nemen, maar hoe slecht is dit eigenlijk?

Gemiddeld zitten er 590 calorieën in een pakje friet met een flinke dot mayonaise. Pak je een grote portie friet of neem je extra veel mayonaise, dan kun je maar liefst 700 calorieën binnen krijgen. Kijken we naar het gemiddelde aantal calorieën dat we dagelijks mogen eten, 2000 voor dames en 2500 voor heren, dan is dit zeker niet niks!

Sporten om een pakje friet met mayonaise te verbranden

Als je de hoeveelheid calorieën van een pakje friet met mayonaise wil verbranden, moet je lang in de sportschool verblijven. Gaan we er vanuit dat je ongeveer 600 calorieën binnen krijgt als je friet met mayonaise neemt, dan betekent dit dat je één van de volgende oefeningen moet doen:

Zoals je ziet, moet je zeker een uur tot twee uur sporten om de friet met mayonaise weer te verbranden. Kom je weer in de verleiding om een portie friet met mayonaise te bestellen? Houd dit dan zeker in je achterhoofd!

Door Anja

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…

Lees Meer ...

Logo Gezond

Meest gedeeld

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…