Het lijkt erop dat JavaScript is uitgeschakeld. Schakel dit in om ervoor te zorgen dat deze website correct werkt.

Zelfzorg tijdens de winterdip: energetische massage met Sound Healing

Gezond.be
3 min read

De wintermaanden kunnen voor velen een uitdaging zijn, met name februari staat bekend als de periode waarin de winterdip op zijn hoogtepunt is. Dit gevoel van lusteloosheid en neerslachtigheid kan een significante impact hebben op ons dagelijks functioneren. Juist in deze tijd is het cruciaal extra aandacht te besteden aan zelfzorg, een fundamentele stap om ons welzijn te verbeteren. Een massage kan helpen bij het bestrijden van de winterdip en het herstellen van ons energieniveau.

Massage therapie biedt tal van voordelen:
– het bevordert ontspanning
– vermindert de productie van stresshormonen zoals cortisol
– en stimuleert het immuunsysteem.

Door het lichaam in een staat van rust te brengen, krijgt het de kans om zijn natuurlijke reserves op te bouwen. Hierdoor nemen stress- en angstgevoelens af wat zorgt voor innerlijke rust. Een massage levert je niet alleen fysieke ontspanning op maar heeft ook een invloed op je mentale helderheid.

Een bijzonder effectieve vorm van massage therapie is een energetische massage gecombineerd met sound healing. Onze redactie testte dit uit bij Instituut Silhouelle. Deze behandeling richt zich op het activeren van het parasympatisch zenuwstelsel en zelfhelend vermogen van het lichaam door te werken op energiepunten en meridianen. Het doel is om eventuele blokkades te verwijderen en de energiestroom in het lichaam te optimaliseren. De toevoeging van sound healing, waarbij de resonantie van klankschalen gebruikt wordt, versterkt de effectiviteit van de massage door het bevorderen van de zelfcorrigerende eigenschappen van het lichaam. Deze combinatie zorgt voor een diepe ontspanning en herstel, zowel fysiek als mentaal.

”Na mijn sessie energetische massage met sound healing voelde ik een ongekende rust en harmonie door mijn lichaam stromen. Het was alsof elke cel in mijn lichaam opnieuw was afgestemd, waardoor zowel mijn geest als mijn lichaam in een staat van diepe ontspanning kwamen. De unieke combinatie van aanraking en geluidstrillingen werkte wonderbaarlijk om mijn stress te verminderen en een gevoel van welzijn te bevorderen. Puur genieten – ik kan het iedereen aanraden die op zoek is naar diepe ontspanning, innerlijke balans of gewoon eens wil verwend worden“ aldus onze hoofdredactrice.

Een massage helpt je om je te richten op je zintuigen en brengt je aandacht naar je lichaam in plaats van je gedachten. Vaak komt er onrust op in onze gedachten, maar door te focussen op ons lichaam kunnen we die onrust verminderen.

Heb je na het lezen van dit artikel zin gekregen in een welverdiende verwennerij? Bekijk dan zeker eens het aanbod van Silhouelle, naast energetische massages bieden ze ook kruidenstempel-, bindweefsel en voetmassages aan.

Door Gezond.be

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…

Lees Meer ...

Logo Gezond

Meest gedeeld

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…