Het lijkt erop dat JavaScript is uitgeschakeld. Schakel dit in om ervoor te zorgen dat deze website correct werkt.

Doe mee met een week gezonder: samen naar een energiekere levensstijl!

Gezond.be
4 min read

Van 3 tot 9 juni 2024 organiseert de Diabetes Liga de tweede editie van "Een Week Gezonder". Deze week richt zich op het promoten van een gezondere levensstijl bij Vlamingen door middel van gezond en lekker eten. Het thema dit jaar is méér groenten, méér fruit en méér smaak. Deze campagne biedt alle Vlamingen een unieke kans om gezonder te leven. Of je nu meer energie wilt, je fitter wilt voelen of gewoon lekkere en gezonde recepten wilt ontdekken, "Een Week Gezonder" is de ideale start.

Stap voor stap naar een gezondere levensstijl

Tijdens de week van 3 tot en met 9 juni, kunnen deelnemers rekenen op dagelijkse inspiratie en motivatie. De Diabetes Liga vertelt ook dat gezond eten niet duur of ingewikkeld hoeft te zijn. Met het thema ‘Méér groenten, méér fruit, méér smaak’, laat "Een Week Gezonder" zien dat je met eenvoudige stappen een groot verschil kunt maken. Deze actie toont aan dat gezond eten zowel budgetvriendelijk, smaakvol als speels kan zijn, wat het ook ideaal maakt voor kinderen.

Samen de uitdaging aan

Tijdens de actieweek zelf, van 3 tot en met 9 juni, kan je samen met meer dan 7.000 Vlamingen de uitdaging aangaan. Vanuit gezond.be geven wij ook graag enkele interessante weetjes en tips.

Wist je dat …

Wist je dat… je door het eten van meer groenten en fruit je huid kan verbeteren?

Groenten en fruit zitten boordevol vitamines, mineralen en antioxidanten die bijdragen aan een gezonde en stralende huid. Bijvoorbeeld, wortels bevatten bètacaroteen, wat je huid kan beschermen tegen zonneschade.

Wist je dat… de geur van appels je stressniveau kan verlagen?

Onderzoek heeft aangetoond dat de geur van groene appels kan helpen bij het verminderen van stress en angst. De geur stimuleert het parasympathische zenuwstelsel, wat helpt om je lichaam te ontspannen.

Wist je dat… een handvol noten per dag je leven kan verlengen?

Uit studies blijkt dat mensen die dagelijks een handvol noten eten, zoals amandelen, walnoten of hazelnoten, een lager risico hebben op hartziekten en een langere levensverwachting hebben.

Wist je dat… het drinken van water je humeur kan verbeteren?

Zelfs milde uitdroging kan een negatieve invloed hebben op je humeur en energieniveau. Voldoende water drinken helpt niet alleen om je lichaam gehydrateerd te houden, maar kan ook je stemming en concentratie verbeteren.

Wist je dat… het eten van pure chocolade je hersenfunctie kan verbeteren?

Pure chocolade (met een hoog cacaogehalte) bevat flavonoïden, cafeïne en theobromine, die allemaal positieve effecten hebben op je hersenen. Ze kunnen je geheugen, concentratie en probleemoplossende vaardigheden verbeteren.

Door kleine veranderingen aan te brengen in je eetgewoonten, kun je grote voordelen behalen voor je gezondheid en welzijn.
Doe mee met "Een Week Gezonder" en ontdek nog veel meer interessante weetjes en tips!

Door Gezond.be

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…

Lees Meer ...

Logo Gezond

Meest gedeeld

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…