Mmm, wat houden wij van bananenbrood! Deze gezonde lekkernij is niet alleen heerlijk als ontbijt, maar ook ideaal als gezond tussendoortje! Zin om het eens uit te proberen? Met dit recept kan je meteen aan de slag!
Ingrediënten
- 3 (over)rijpe bananen
- 3 eieren
- 50 gram ontpitte dadels
- 150 gram amandelmeel (maar je kan uiteraard ook kiezen voor een ander soort meel zoals havermoutmeel, boekweitmeel, volkorenmeel, etc.)
- 1,5 theelepel bakpoeder
- Handje hazelnoten (maar je kan ook voor andere noten zoals walnoten, amandelen, etc. kiezen)
- Snuifje zout
- Becel bakken en braden om in te vetten
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 175 graden.
- Mix de bananen samen met de dadels tot een glad mengsel. Dit kan met een keukenmachine of met een staafmixer.
- Voeg de eieren toe aan het beslag en meng ze er doorheen.
- Meng vervolgens het amandelmeel (of ander meel naar keuze), samen met het bakpoeder en wat zout door het beslag.
- Ten slotte voeg je ook de hazelnoten toe aan het mengsel.
- Vet een bakvorm in en giet al je beslag erin.
- Bak 45-50 minuten in de oven.
Laat het smaken!