Het lijkt erop dat JavaScript is uitgeschakeld. Schakel dit in om ervoor te zorgen dat deze website correct werkt.

Vergeet yoghurt en granola: dit zijn dé 5 ontbijttrends van 2022

Nona Heremans
3 min read

Er zitten heel wat bijzondere breakfasttrends in de lift. Deliveroo onthult welke dat net zijn! 

1. Croffles, wait what? 

Jazeker, croffles. Van oorsprong uit Azië, met name uit Zuid-Korea, waar het lang als een soort streetfood werd geserveerd. Intussen razend populair op Tiktok. De croffle is een combinatie van een croissant en wafel. Ze bestaan in verschillende soorten en maten, geuren en kleuren en worden afgewerkt met verschillende zoete toppings, waaronder esdoornsiroop, fruit en Nutella met banaan. Maar er bestaat ook een uitgebreid hartig aanbod waaronder de basilicumpestocroffle met Spaanse pepers.

2. A Slice a day keeps the doctor away

Pizza als ontbijt? Yes please! De Italiaanse delicatesse eet je niet langer enkel ’s avonds of over de middag als lunch. Het is vanaf nu sociaal aanvaard om je dag te starten met dit gerecht. Begin je dag eens stevig met een hartige ontbijtpizza met bacon, ei en spinazie. Iets te heavy voor jou? No worries, er bestaan ook gezondere versies op basis van granola met yoghurt en rode vruchten. 

3. Een ‘soeper’ sterk begin van de dag

Soep is altijd een goed idee en zeker als eerste maaltijd van de dag. Ontijtsoepen worden al eeuwenlang overal ter wereld gedronken. Van Miso in Japan over Lablabisoep in Tunesië tot bosbessensoep in Zweden. Bovendien is een ontbijtsoep een prima alternatief voor smoothies, sapjes of warme dranken. 

4. Custard toast: pimp je toast met yoghurt 

Op Tiktok gaat wel vaker een nieuwe food combo viraal. Na de ‘baked feta pasta’ en pesto eieren is er nu: de custard toast oftewel yoghurt toast. Het gerecht is zo eenvoudig zoals de naam zelf al weggeeft en bestaat uit een sneetje brood dat wordt afgetopt met een laagje yoghurt en een ei. De belegde boterham bak je vervolgens in de oven en werk je af met (healthy) toppings naar keuze.

Hoe je dit gemakkelijke zelf maakt, lees je in dit artikel.

5. Happiness is… waking up with leftovers in the fridge

Wanneer we aan een restje gebakken rijst met kip, sushi of een pokébowl denken, linken we dat niet onmiddellijk aan het ideale evenwichtige ontbijt. Toch wordt steeds meer de maaltijd van de avond voordien als ontbijt gegeten. Start je dag dus eens met een healthy pasta of een Thaise curry van de dag ervoor. Onbewust ga je ook voedselverspilling tegen. Een win-win situatie!

Door Nona Heremans

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…

Lees Meer ...

Logo Gezond

Meest gedeeld

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…