Het lijkt erop dat JavaScript is uitgeschakeld. Schakel dit in om ervoor te zorgen dat deze website correct werkt.

Ontdek de kracht van antioxidanten voor een gezonde levensstijl

Gezond.be
5 min read

In een wereld vol stress, vervuiling en ongezonde voeding, zijn antioxidanten onze bondgenoten voor een gezond lichaam. Deze krachtige moleculen beschermen ons tegen vrije radicalen, schadelijke stoffen die ontstaan tijdens het metabolisme en door externe factoren zoals vervuiling en UV-straling.

Vrije radicalen kunnen cellen beschadigen en worden in verband gebracht met gezondheidsproblemen zoals vroegtijdige veroudering, ontstekingen en chronische ziekten zoals kanker en hartziekten. Antioxidanten neutraliseren deze vrije radicalen door ze te stabiliseren, zodat ze geen schade meer kunnen aanrichten aan ons lichaam.

De kracht van blauwe bessen

Een van de meest bekende antioxidanten zijn anthocyanen, die te vinden zijn in veel kleurrijke vruchten en groenten, waaronder de blauwe bes. Deze kleine, maar krachtige vruchten zijn rijk aan antioxidanten en andere voedingsstoffen die een scala aan gezondheidsvoordelen bieden, waaronder het versterken van het immuunsysteem, het verbeteren van de cognitieve functie en het ondersteunen van een gezond hart.

Er wordt aangenomen dat blauwe bessen meer antioxidanten bevatten dan 40 andere veelvoorkomende fruit- en groentesoorten. Sterker nog, slechts één portie blauwe bessen kan net zoveel antioxidanten leveren als vijf porties wortels, appels, broccoli of pompoen. Een portie van een kopje bevat slechts 82 calorieën, 4 gram voedingsvezels, is laag in natrium en bevat 30 procent van de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid (ADH) voor vitamine C.

Onze redactie testte het uit: Chocolate Blueberry Energy Bar by OKONO x WOLV

In onze zoektocht naar innovatieve producten die onze gezonde levensstijl ondersteunen, hebben we de kans gekregen om de WOLV Chocolate Blueberry Energy Bar by OKONO te testen. Samen met Food developer OKONO hebben ze een 100% WOLV & PNI-approved Energy Bar ontwikkeld, perfect afgestemd op de KPNI way of living.

Suikervrije energie: een nieuwe stap in gezonde voeding
Sommige energiebars kunnen een negatief effect hebben op de bloedsuikerspiegel vanwege hun hoge suikergehalte en snelle koolhydraten. Zo bevatten veel commerciële energiebars toegevoegde suikers in verschillende vormen, zoals glucosestroop, fructose of honing. Deze suikers worden snel opgenomen in de bloedbaan, wat resulteert in een snelle stijging van de bloedsuikerspiegel, gevolgd door een snelle daling, wat kan leiden tot energiedipjes. Vezels en eiwitten helpen de opname van suikers te vertragen en dragen bij aan een langzamere en stabielere stijging van de bloedsuikerspiegel. Sommige energierepen bevatten echter weinig vezels en eiwitten, waardoor de suikers sneller worden opgenomen en de bloedsuikerspiegel meer fluctueert.

Testimonial van een duuratleet
Gezond.be deed zelf de test en liet een duuratleet de bars uittesten.
Ze getuigt: "Als duuratleet met een hectische levensstijl, waarin ik wekelijks zo'n 60 kilometer loop en een veeleisende baan heb, is vermoeidheid vaak een uitdaging. Voorheen greep ik na een lange looptraining of een drukke werkdag vaak naar snelle, suikerrijke snacks om mijn energie aan te vullen. Helaas resulteerde dit vaak in pieken en dalen in mijn energieniveau en verleidde het me soms tot minder gezonde keuzes.

Sinds ik de energierepen van OKONO ben gaan gebruiken, heb ik echter een duidelijk verschil opgemerkt. De perfecte combinatie van smaakvolle blauwe bessen en donkere chocolade, gecombineerd met hoogwaardige ingrediënten, geeft me de energieboost die ik nodig heb na mijn inspanningen, zonder de pieken en dalen in mijn bloedsuikerspiegel.

Wat nog belangrijker is, is dat de OKONO energiereep me minder in de verleiding brengt om naar suikerrijk voedsel te grijpen. Het vult mijn energievoorraden aan op een duurzame manier, waardoor ik me krachtig en gefocust voel zonder de bijbehorende suikerdipjes. Dankzij de OKONO energiereep kan ik mijn trainings- en werkroutines op een gezonde en evenwichtige manier volhouden."

De Chocolate Blueberry Energy Bar bedraagt € 2,75 en is verkijgbaar in geselecteerde winkels, apothekers en online op de OKONO webshop.

Maak kans op een energy pakket van OKONO!
Doe mee met onze geweldige winactie op het Gezond.be Instagram profiel.

Door Gezond.be

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…

Lees Meer ...

Logo Gezond

Meest gedeeld

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…