It looks like JavaScript is disabled. Please enable it in order for this website to work properly.

GEZONDE INSPIRATIE: 3 recepten uit ‘Eten voor twee’ van Silke Van Engeland

Gezond.be
6 min read

Zwanger zijn en toch genieten van je favoriete gerechten? Met haar nieuwste boek Eten voor twee bewijst receptontwikkelaar en foodstyliste Silke Van Engeland dat het kan! Ze bedacht slimme bereidingswijzen waarmee aanstaande mama’s wél veilig kunnen genieten van klassiekers zoals sushi, carpaccio of een broodje préparé. Daarnaast biedt het boek een uitgebreid arsenaal aan smaakvolle mocktails en heerlijke gerechten die inspelen op zwangerschapscravings.

In deze editie van Gezonde inspiratie delen we drie heerlijke recepten uit Eten voor twee, zodat je – met of zonder babybuik – onbezorgd kunt smullen!

1. Tiramisu

Ingrediënten voor 4 personen:
• 40 g suiker
• 2 tl vanille-extract
• 250 g mascarpone
• Vocht van 1 bokaal kikkererwten (aquafaba)
• 1 kop koffie
• 2 el alcoholvrije amaretto (optioneel)
• 1 pak lange vingers
• 100 g donkere chocolade, geschaafd
• 8 frambozen

Bereiding (15-20 minuten + 8 uur opstijven):
• Klop de suiker, het vanille-extract en de mascarpone op tot een romig geheel.
• Klop de aquafaba stijf met een mixer tot een eiwitachtig schuim en spatel dit voorzichtig onder de mascarpone.
• Schep een beetje van het mascarponemengsel in elk glaasje.
• Meng de koffie met de alcoholvrije amaretto en doop de lange vingers erin.
• Bedek de mascarpone in de glaasjes met een laagje lange vingers.
• Schep er opnieuw een laag mascarpone op en bedek met nog een laag lange vingers. Herhaal tot de glaasjes vol zijn en eindig met een laag mascarpone.
• Werk af met chocoladeschilfers en frambozen.
• Laat bij voorkeur 8 uur opstijven in de koelkast voor een optimale smaak en textuur.


2. Sushi

Ingrediënten voor 4 personen:
• 80 g zalm uit blik of zelf gekookte zalmfilet
• 1 el mayonaise
• ½ el ketchup
• Peper en zout
• 1/3 komkommer, in repen
• ½ avocado, in repen
• 1 wortel, in repenBereiding (60 minuten)

Bereiding:
• Meng de zalm met mayonaise en ketchup. Kruid met peper en zout.
• Leg een norivel op een sushimatje, beleg volledig met rijst, maar blijf op 3 cm van de boven- en onderrand. Druk plat.
• Leg een reepje zalmsalade in het midden van het vel en leg er de komkommer, avocado en wortel naast. Rol de sushi stevig op met behulp van het matje. Plak de randen eventueel dicht met een klein beetje water.
• Maak een tweede rol.
• Snijd met een scherp mes in sushi.


3. Waterijsjes met gember en ananas

Ingrediënten voor 2 personen:
• 1 ananas, geschild en harde kern verwijderd
• 1 glas water
• 2 cm verse gember, geraspt

Bereiding (15 minuten + 8 uur opstijven):
• Snijd de ananas in stukken en blend twee derde ervan met het water tot dik ananassap. Voeg eventueel extra water toe.
• Voeg de geraspte gember toe en blend opnieuw. Proef en voeg indien nodig extra gember toe voor meer smaak.
• Snijd de overgebleven stukjes ananas kleiner en verdeel ze over de ijsvormpjes.
• Overgiet de vormpjes met het ananasmengsel en zet minstens 4 uur in de diepvries tot de ijsjes hard zijn.


Eten voor twee van Silke Van Engeland uitgegeven bij Borgerhoff & Lamberigts.

Door Gezond.be

These articles may also interest you ...

Lees Meer ...

Logo Gezond

Most shared

These articles may also interest you ...