Het lijkt erop dat JavaScript is uitgeschakeld. Schakel dit in om ervoor te zorgen dat deze website correct werkt.

FTI Gent brengt technologie en welzijn samen

Gezond.be
4 min read

Van 16 tot 21 maart 2024 wordt het Wintercircus in Gent omgetoverd tot een levendige plek waar denkers, ondernemers, atleten, muzikanten, kunstenaars en iedereen die geïnteresseerd is in technologie en welzijn elkaar kunnen ontmoeten. Het zesdaagse festival genaamd FTI Gent belooft een boeiende ervaring te zijn met presentaties, inspirerende gesprekken, kunstwerken, lekker eten, avondactiviteiten en nog veel meer. Dit festival is niet zomaar een evenement. Het staat voor het streven naar een gezondere toekomst door innovatieve ideeën van start-ups, wetenschappers en creatieve mensen van over de hele wereld.

The Talks: inspirerende lezingen voor iedereen

Bij FTI Gent wordt een breed scala aan lezingen en workshops aangeboden, waardoor je meer te weten komt over essentiële onderwerpen zoals de wetenschap van slaap, hoe duurzaam te leven en het behouden van je mentale gezondheid. Vooraanstaande deskundigen uit de hele wereld komen hun kennis en inzichten delen, wat deelnemers motiveert om zichzelf te ontwikkelen en te verbeteren.

Op 19 maart worden thema's behandeld zoals slaap, neurowetenschap en preventieve gezondheidszorg. De dag erna, op 20 maart, focust het programma zich op sportprestaties en ademhalingstechnieken. Op 21 maart staat voeding en biotechnologie centraal. Onder de gastsprekers zijn gerenommeerde experts als Matthew Walker, Steven Laureys, James Nestor en David Zilber te vinden.

The Summit: een unieke conferentie op FTI Gent

De bio- & healthtech-conferentie van twee dagen, een essentieel onderdeel van FTI Gent, staat op het kruispunt van wetenschap en maatschappij. Het biedt een podium voor het uitwisselen van vernieuwend onderzoek en discussies over de rol van technologie in het aanpakken van urgente gezondheidsproblemen. Deze conferentie is perfect voor zowel professionals in de gezondheidszorg als mensen die enthousiast zijn over hoe healthtech onze samenleving kan beïnvloeden, met inzichten die licht werpen op de toekomstige richting van de geneeskunde.

Op 20 maart zullen sprekers zoals Matthew Walker, Steven Latré en Koen Kas hun kennis delen over thema's als gezondheid, preventieve levensstijlen en sporttechnologie. De volgende dag, 21 maart, ligt de focus op gezondheid gecombineerd met bio tech en food tech, waarbij sprekers zoals David Zilber en Andrea Maier hun visie presenteren.

De Expo

De expo van FTI Gent biedt een unieke reis door de tijd – waarbij het verleden wordt gevierd en tegelijkertijd een glimp wordt geboden van wat de toekomst te bieden heeft op het gebied van technologie en welzijn. Deelnemers kunnen innovatieve start-ups zien die hun nieuwste uitvindingen presenteren naast historische tentoonstellingen die ons eraan herinneren hoever we zijn gekomen. Het is een kans om uit eerste hand te zien hoe technologie ons welzijn kan verbeteren en bijdraagt aan een gezondere wereld.

Integratie in levensstijl

Te midden van de high-tech discussies en tentoonstellingen ligt er bij FTI Gent ook nadruk op integratie in onze levensstijl. Het festival benadrukt niet alleen technologische vooruitgang, maar ook hoe dit kan worden toegepast om ons dagelijks leven te verbeteren. Van gezonde eetopties in het restaurantgedeelte tot kunstinstallaties die nadenken over onze relatie met technologie – elk aspect is ontworpen om bezoekers te inspireren tot een holistische benadering van gezondheid en welzijn.

Het volledige programma van The Summit & The Talks vind je op fti.gent

Via de code GEZOND20 kan je genieten van 20% korting op je aankoop voor 1 van de events tussen 16 en 21 maart.

Door Gezond.be

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…

Lees Meer ...

Logo Gezond

Meest gedeeld

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…