Het lijkt erop dat JavaScript is uitgeschakeld. Schakel dit in om ervoor te zorgen dat deze website correct werkt.

Zes leuke activiteiten tijdens de paasvakantie

Gezond.be
6 min read

De paasvakantie is begonnen, een perfect moment om eropuit te trekken. Zoek jij nog inspiratie om je paasvakantie zowel ontspannend als avontuurlijk te maken? Hieronder vind je alvast zes leuke activiteiten die je kunt doen in eigen land.

Paasdagen in Bokrijk

Heb je je ooit afgevraagd hoe Pasen meer dan honderd jaar geleden werd gevierd? Het Openluchtmuseum van Bokrijk biedt je tijdens de paasvakantie een unieke kans om terug in de tijd te stappen en oude paasgebruiken te ontdekken. Het museum organiseert verschillende traditionele spelletjes en activiteiten voor alle leeftijden. Maak je eigen bijenhotel, speel leuke spelletjes zoals eieren rollen en mastklimmen en leer hoe je paaseieren op ouderwetse wijze kleurt. Bovendien kan je ook ambachtslieden ontmoeten zoals een imker en pottenbakker.

Op zondag 7 april kan je een uniek historisch brouwmoment in Museumbrouwerij Het Paenhuys beleven. Maak kennis met de kunst van het brouwen door de deskundige bierspecialisten ter plekke. Je komt meer te weten over de boeiende brouwgeschiedenis en het complexe brouwproces.

Daarnaast zet het museumboerderij gedurende de paasperiode hun levend erfgoed in de kijker. Pasgeboren dieren, zoals kalfjes, konijntjes, kuikentjes, biggetjes, lammetjes en geitjes kan je van héél dichtbij beleven. Een perfecte mix van leren en vermaak!
Meer info

Kanotocht op de Kleine Nete

Voor de avonturiers is een kanotocht op de Kleine Nete een absolute aanrader. Tussen Retie en Grobbendonk vind je een vaarroute van maar liefst 25 kilometer lang. Met vijf opstapplaatsen kies je zelf hoe ver je gaat, ideaal voor elk gezelschap. Langs de route ontdek je tal van gezellige pauzeplekjes voor een drankje of een snack. Voor gezinnen met kinderen is een tussenstop bij de Ark Van Noë in Lichtaart een absolute aanrader. De speeltuin en kinderboerderij bieden genoeg vermaak voor urenlang speelplezier, terwijl volwassenen kunnen ontspannen op het terras met een schitterend uitzicht. Bij De Waterral kan je ook nog terecht voor een oriëntatieloop, paardrijden, mountainbike-, vlotten- of huifkartochten. Ideaal om samen met de kinderen enkele dagen te logeren in de Kempen.
Meer info

Kermisparadijs in Kortrijk

Zoals elk jaar in april komt de jaarlijkse Paasfoor tot leven in Kortrijk, waarbij de stad van 28 maart tot en met 14 april 2024 verandert in een kermisparadijs. De kermis is geschikt voor alle leeftijden met een verscheidenheid aan activiteiten, attracties en evenementen verspreid over vijf locaties in de stad.

Wil je naar de kermis, maar dan met minder felle lichten en hard geluid? Kom dan op 8 april, want dan is het prikkelarme dag. Deze dag is speciaal ontworpen om bezoekers die gevoelig zijn voor prikkels ook de kans te geven om van de Paasfoor te genieten, met aangepaste lichten en geluidsniveaus op de attracties, dit van 14 tot 17 uur.
Meer info

Bloesempracht in Sint-Gillis-Waas

Sint-Gillis-Waas telt heel wat fruitteeltbedrijven en staat in de maand april bekend als de bloesemmaand. Dit aangezien de bloesems dan op hun mooist zijn. Fiets of wandel tussen de bloesemweelde en beleef een intense bloemengeurervaring. Je kan de hele maand de Fruitroute (9km) wandelen of fietsen. Ontdek langs deze route, het wonderlijke verhaal van 'Het Bloesemt' via QR codes die je onderweg tegenkomt.

Tijdens je bloesemwandeling ben je bij zomerbar Holdamhoeve welkom voor een drankje midden in de natuur, tussen de ezeltjes en schapen met zicht op de fruitgaarden.

Bovendien kan je de hele maand april deelnemen aan verschillende activiteiten die de bloesems, appelen- en perenteelt in de kijker zetten. Creëer je eigen confituur, chutney, appelbloesemzeep of doe mee aan een bakwedstrijd. Wil je liever een rondleiding bij een fruitbedrijf? Dit kan natuurlijk ook. Voor sommige activiteiten moet je je van tevoren inschrijven, andere zijn vrij toegankelijk.
Meer info

Plopsaland De Panne

Heb je al gedacht aan een avontuurlijke daguitstap naar Plopsaland De Panne? Stel je voor: een uitstap waar elk familielid, van jong tot oud, wordt meegevoerd in een wereld vol magie en avontuur. Klinkt toch goed, niet?

Plopsaland De Panne heropent op 1 april zijn deuren voor een nieuw pretparkseizoen met een spectaculaire reeks paasevenementen. Gedurende de volledige paasvakantie nodigt het Proximus Theater je uit voor een onvergetelijke paasshow met Kabouter Plop.

Tijdens het paasweekend, van 8 tot en met 10 april, kan je er terecht voor de Ketnet Junior Paaseierenraap. De naam zegt het zelf, alle bezoekers kunnen meedoen met een grote paaseierenraap én als kers op de taart is er een interactieve liveshow voor de allerkleinsten met Kaatje, Kamiel & Viktor.

Wil je je bezoek extra speciaal maken? Vanaf 1 april kan je ook overnachten in de gloednieuwe themachalets of themacaravan in Plopsa Village. Beleef een magische ervaring met Plopsa-figuren zoals Plop Chalet, de Bumba Chalet, de K3 Chalet of de Samson & Marie Caravan.
Meer info

Shoppen in Gent

Wil jij je kledingkast vernieuwen met zomerkleding nu het mooier weer wordt? Een dagje shoppen in Gent is dan echt iets voor jou! Gent heeft een naast een lange winkelstraat vol bekende ketens ook tal van unieke boetiekjes die je kunt ontdekken. Voor een smakelijke lunch bieden plekken als Soup'r, Boon, en Norma verrukkelijke opties. Toe aan een oppepper? Koffiebars als Kafeine, Mokabon en Bar Bidon bieden de perfecte pauze met een heerlijke koffie. Of kan je maar niet genoeg krijgen van chocolade deze paasperiode? Chocoladebars zoals Myana en In Choc Gent zijn dan absolute must-visits.

Tip: Profiteer van de koopzondag op 7 april. De winkels in het centrum van Gent zijn die dag geopend. Je kan dan met een gratis ticket de bus en tram van De Lijn naar Gent nemen.
Meer info

Fijne paasvakantie!

Door Gezond.be

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…

Lees Meer ...

Logo Gezond

Meest gedeeld

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…