Wil je graag gezond ontbijten? Laat die doos granola met Nutri-Score D voortaan dan in de supermarkt staan en maak er eens zelf. Want homemade granola maken is gemakkelijk, gezond en lekker!
Ingrediënten
- 150 gr havermout
- 150 gr gemengde noten
- 35 gr pompoenpitten
- 30 gr andere zaden (zoals sesamzaad, chiazaad, lijnzaad, …)
- 1 theelepel kaneel
- 4 – 5 eetlepels honing
- 3 – 4 eetlepels olie (bv. zonnebloemolie of koolzaadolie)
Werkwijze
- Maal de noten, pompoenpitten en zaden fijn met behulp van een hakmolen en giet het bij de havermout in een grote kom.
- Meng daar de kaneel, honing en olie onder.
Tip: gebruik vloeibare honing of warm je honing eerst een paar seconden in de microgolfoven zodat die minder klontert. - Als alles goed door mekaar gemengd is, leg je het mengsel op een met bakpapier bedekte bakplaat.
- Steek de bakplaat met het mengsel 15 tot 20 minuten in een voorverwarmde oven (180°).
- Draai de granola in de helft van de baktijd eens om.
- Haal het uit de oven als die een goudbruine kleur heeft, laat nog enkele minuten afkoelen voor heerlijke krokante granola.





