Het lijkt erop dat JavaScript is uitgeschakeld. Schakel dit in om ervoor te zorgen dat deze website correct werkt.

Hot, hotter, hottest! Dit zijn de coolste cocktailtrends deze zomer

Gezond.be
6 min read

Na een koude, regenachtige lente verlangen we allemaal naar een warme zomer vol zon, ontspanning en verfrissende drankjes. Denk aan gezellige barbecues, sfeervolle avonden en vooral heerlijke cocktails. Deze zomer kiezen we voor verrassende smaken van Double Dutch, het Britse premium tonic- en mixersmerk van de Belgisch-Nederlandse tweelingzussen Joyce en Raissa de Haas.
Hier zijn de coolste cocktailtrends en twee verfrissende recepten om van te genieten.
Ready to beat the heat?

De coolste cocktailtrends deze zomer

Naast heerlijke recepten zijn er vijf cocktailtrends die deze zomer de hitte zullen trotseren en voor verkoeling zorgen. Hier zijn de coolste trends die je niet wilt missen.

1. Fancy ijsblokjes

Deze zomer zien we een groeiende trend in de cocktailwereld: fancy ijsblokjes! De traditionele vierkante ijsblokjes worden vervangen door creatieve en unieke varianten. Van gigantische blokken tot hartvormige ijsjes, en van met kruiden of fruit doordrenkte creaties tot visuele kunstwerkjes. IJs is niet langer alleen bedoeld om drankjes koel te houden; het voegt nu ook een stijlvol element toe aan je drankje.

2. Mixers, Mixers, Mixers

Bartenders doen het al; het is tijd dat wij het ook proberen. Gebruik unieke mixers zoals Watermelon & Cucumber of Pomegranate & Basil en til alle drankjes naar een hoger niveau. Ideaal om iedereen te verrassen met originele smaken.

3. Tropische verrassingen

De trend van tropische smaken blijft populair. Voeg exotische vruchten zoals mango, passievrucht of guave toe aan je cocktails voor een verfrissende en zomerse twist. Perfect om even te ontsnappen naar een tropisch paradijs.

4. Spicy twists

De trend van spicy cocktails blijft aanhouden! Voeg een vleugje pit toe aan je zomerse drankjes met ingrediënten zoals chilipepers, jalapeños of zelfs een scheutje Tabasco. Perfect voor degenen die van een beetje extra warmte houden in hun cocktail.

5. Botanische aroma's

Bloemen en kruiden zijn niet alleen voor in de tuin. Deze zomer zien we een toename van botanische aroma's in cocktails. Denk aan lavendel, rozenblaadjes, rozemarijn en tijm die je drankjes niet alleen een unieke smaak geven, maar ook een prachtig uiterlijk.

Cocktailrecepten

En wat is een zomerse trend zonder heerlijke recepten om uit te proberen? Hier zijn twee verfrissende cocktails die perfect passen bij warme dagen en zwoele avonden.

Elderflower Margarita Fizz

Dit drankje is een ware traktatie voor de smaakpapillen, met de subtiele bloemige tonen van elderflower (NL: vlierbloesem) die perfect samenkomen met de klassieke verfrissing van een margarita en een sprankelende frizz.

Ingrediënten:

 • 50 ml tequila
 • Double Dutch Elderflower Tonic
 • Garnituur naar smaak: sinaasappelpartjes, takje rozemarijn

Hoe maak je het?

Vul 50 ml tequila in een gekoeld margaritaglas of een met ijs gevulde tumbler. Voeg vervolgens Double Dutch Elderflower Tonic toe tot het glas bijna vol is. Garneer de cocktail met een sinaasappelpartje en een takje rozemarijn voor een heerlijk aroma en extra smaak. Roer voorzichtig om de ingrediënten te mengen. Geniet van je verfrissende Elderflower Margarita Frizz.

Elderflower Margarita Fizz

Summer Garden

Stap binnen in een zomerse oase met deze Summer Garden cocktail! Een ware smaakexplosie in elke slok, ideaal om van te genieten tijdens een gezellige apero.

Ingrediënten

 • 50 ml dry gin of wodka
 • 50 ml troebele appelsap
 • Double Dutch Elderflower Tonic
 • Garnituur naar smaak: komkommer, takje verse munt, frambozen

Hoe maak je het?

Vul een Collins-glas met ijs. Voeg 50 ml dry gin of wodka toe aan het glas. Giet vervolgens 50 ml troebele appelsap in het glas. Top het mengsel af met Double Dutch Elderflower Tonic. Garneer met plakjes komkommer, verse muntblaadjes en sappige frambozen. Roer voorzichtig om de ingrediënten te mengen. Geniet van deze heerlijk verfrissende cocktail!

Summer Garden

Praktisch

 • Double Dutch is een assortiment smaakvolle premium mixers en tonics, opgericht in 2015 door de Belgisch-Nederlandse tweelingzussen Joyce en Raissa de Haas.
 • De mixers zijn vegan, alcoholvrij en alle smaken zijn natuurlijk. De meeste mixers zijn ook erg laag in suikers.
 • Double Dutch is verkrijgbaar in verschillende Belgische horecazaken, waaronder onder meer Het Fornuis (Antwerpen), Fine Fleur (Antwerpen), Cobra (Antwerpen), Bonnefooi (Brussel), Boury (Roeselare), Foyer Warandepoort (Tervuren) en Jilles Beer & Burgers in Brugge, Gent, Oostende, Brussel en Kortrijk en nog veel meer.
 • De producten zijn verkrijgbaar bij 600 verkooppunten in België en op de webshop doubledutchdrinks.eu

Klaar voor een zomer vol verfrissende, levendige en sprankelende Double Dutch momenten? Proost!

Door Gezond.be

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…

Lees Meer ...

Logo Gezond

Meest gedeeld

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…