Het lijkt erop dat JavaScript is uitgeschakeld. Schakel dit in om ervoor te zorgen dat deze website correct werkt.

Gezonde inspiratie voor het weekend: 3 recepten uit ‘De beste groenterecepten van Pascale’

Gezond.be
6 min read


Weet jij – alweer – niet wat te koken dit weekend? Wij redden je met veel plezier uit de nood, door elke week een gezond boek voor te stellen. Deze keer delen we 3 gerechten uit ‘De beste groenterecepten van Pascale’
Pascale's recepten zijn ontworpen om de natuurlijke smaken en texturen van verse ingrediënten te benadrukken, waardoor zelfs de meest eenvoudige groenten worden getransformeerd tot ware culinaire hoogstandjes. In haar boek 'De beste groenterecepten van Pascale' vind je een schat aan inspiratie , variërend van snelle en gezonde maaltijden tot meer uitgebreide gerechten.

Groenten met feta en noten

Werk: 2 min. – Gaartijd: 8 min.

Ingrediënten:
– 500-700 g verschillende restjes groenten
– restjes van verse kruiden zoals peterselie, bieslook…
– 1 blokje feta
– een handvol noten, bv. pecannoten

Bereiding:
1. Snijd alle harde groenten (zie tip) in kleine stukjes en stoof ze in flink wat olijfolie met een scheut water onder een deksel.
2. Snijd intussen de zachtere groenten in verschillende vormen: plakjes, ruitjes, staafjes… en voeg toe.
3. Kruid met peper en zout en leg het deksel weer op de pan. Roer af en toe en voeg indien nodig nog wat olijfolie toe. Laat een zevental minuten stoven.
4. Verbrokkel drie vierde van de feta over de groenten en leg het deksel terug op de pan. Haal na 1 minuut de pan van het vuur.
5. Voeg de noten en de fijngesneden kruiden toe. Serveer in een mooie kom en werk af met de rest van de feta.

Gebakken groene asperges met knoflook, amandelschilfers en parmezaan

Werk: 5 min. – Gaartijd: 15 min.

Ingrediënten:
– 1 grote bundel groene asperges
– 50-100 g parmezaan
– handvol amandelschilfers (30 g)
– 3 knoflookteentjes
– verse of gedroogde tijm

Bereiding:
1. Als je het volgens de Italiaanse methode wilt doen, moet je het onderste stukje van de asperges afknappen in plaats van afsnijden; dan zie je meteen of ze vers zijn. Doe ze in een pan met flink wat boter. Kruid met peper en zout. Giet er een scheutje water bij en leg een deksel op de pan. Stoof de asperges zacht op een gematigd vuur. Sommige zullen ook lichtbruin worden en gebakken zijn en dat is juist heel lekker.
2. Snijd de knoflookteentjes fijn. Als de asperges bijna gaar zijn, voeg je de knoflook, de amandelschilfers en de tijm toe. Laat ze nog even meebakken zodat de knoflook gaar wordt en de amandelschilfers lichtbruin worden.
3. Serveer de asperges op een schaal. Rasp er deels de Parmezaanse kaas over.
4. Serveer met wat extra parmezaan in een kommetje, zodat iedereen zichzelf kan bedienen aan tafel.

Vegan lasagne met groenten, noten en linzen

Werk: 20 min. – Gaartijd: 25 min.

Ingrediënten:
– 100 g belugalinzen
– 400 g tomatenblokjes
– 300 g gegrilde aubergine plakjes (verkrijgbaar in de winkel)
– 1 rode ui
– 2 eetlepels tomatenpuree
– 2 knoflookteentjes
– 10-tal kerstomaatjes(afwerking)
– 100 g cashewnoten
– 100 ml water
– zeezout

Bereiding:
1. Week de cashewnoten minimaal 30 minuten in water. Mix de noten daarna stevig met 100 milliliter water tot een dikke gladde saus (zie tip). Kruid met peper en zout.
2. Kook de belugalinzen een 20-tal minuten of volg de aanwijzingen op de verpakking.
3. Snijd de ui fijn en stoof in flink wat olijfolie. Snijd de knoflook fijn en voeg toe. Als de ui helemaal gaar is, roer je er 2 eetlepels tomatenpuree door. Laat een paar minuten verder stoven. Voeg de tomatenblokjes toe en kruid met peper en zout. Laat een 10-tal minuten rustig stoven, zodat de saus indikt. Roer regelmatig.
4. Zet de oven op 180 °C. Giet de linzen af en laat ze goed uitlekken. Haal de saus van het vuur en meng er de linzen door.
5. Leg een laag aubergines op de bodem van een ovenschaal, lepel er een laag van het tomaten-linzenmengsel op en driekwart van de cashewnotenpasta (zie tip). Schik er weer een laag aubergines op en de rest van de tomaten en linzen. Werk af met hier en daar een lepel cashewnotenpasta. Halveer de kerstomaatjes en duw ze lichtjes in de tomatensaus. Giet er een beetje olijfolie over en bak 25 minuten in de oven.

De beste groenterecepten van Pascale is te koop voor € 20,99 en uitgegeven bij Lannoo.
Download hier gratis de Pascale Naessens App.

Smakelijk!

Door Gezond.be

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…

Lees Meer ...

Logo Gezond

Meest gedeeld

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…