Het lijkt erop dat JavaScript is uitgeschakeld. Schakel dit in om ervoor te zorgen dat deze website correct werkt.

Een betere nachtrust én een stralende huid: een interview met Likami

Gezond.be
8 min read

In een tijd waarin alles steeds ingewikkelder en drukker lijkt, willen steeds meer mensen eenvoud en rust vinden. Likami richt zich op het creëren van pure, natuurlijke en effectieve huidverzorgingsproducten. Hun nieuwste gamma, 'Bedtime Beauty', is speciaal ontworpen om mensen te helpen beter te slapen terwijl hun huid verzorgd wordt. Wij gingen in gesprek met de oprichters: Marianne & Lieven.

Wat heeft jullie geïnspireerd om de Bedtime Beauty-lijn te creëren?

Marianne: Je merkt het overal, het is een groot probleem: slapeloosheid. De cijfers bevestigen dit: 44% van de Belgen ervaart problemen met slapen, ongeacht leeftijd of sociale klasse. Voor ons was het duidelijk dat dit een actuele trend was waar we iets mee moesten doen. Met Likami richten we ons niet alleen op het product zelf, maar ook op de ervaring. Met dit in gedachten lanceerden we onze Bedtime Beauty-lijn op 1 februari 2024. Deze lijn is ontwikkeld om in te spelen op de behoefte aan herstel en rust. Vooral in de donkere periode na de feestdagen waar iedereen verlangt naar de zon.

Hoe zien jullie de connectie tussen huidverzorging en slaap?

Lieven: We merken dat de connectie tussen huidverzorging en slaap vaak wordt vergeten, terwijl het eigenlijk wetenschappelijk heel eenvoudig te verklaren is. Onvoldoende slaap leidt tot een hogere cortisolconcentratie, ons stresshormoon, wat op drie vlakken invloed heeft

1. Ten eerste stimuleert een hoog cortisolniveau als gevolg van slaapgebrek de talgproductie. Dit kan leiden tot ontstekingen zoals acne. 

2. Ten tweede kan langdurige blootstelling aan een hoog cortisolniveau de bloedsuikerspiegel verhogen. Wat op zijn beurt kan leiden tot verminderde collageenproductie en vroegtijdige huidveroudering en rimpels.

3. Ten derde kan een hoog cortisolniveau ook de productie van hyaluronzuur verminderen, dit leidt tot een droge huid met minder vocht.

Wat is de relatie tussen darmflora en huidconditie?

Marianne: De huid weerspiegelt de darmflora. Daarom praten we vaak over huidflora, omdat er veel bacteriën en virussen op de huid zitten. Het is essentieel om de huidbarrière te versterken en de huidflora te voeden.

Hebben jullie persoonlijke biohacking tips of routines die jullie toepassen voor een betere slaapkwaliteit?

Lieven: Het is belangrijk om niet alleen goed te slapen, maar ook om goed wakker te zijn. Twee persoonlijke gewoontes die hierbij kunnen helpen zijn het vermijden van koffie voor 10 uur 's ochtends en het nemen van een koude douche om goed wakker te worden en de slaapfase af te sluiten. Andere biohacking technieken, zoals ademhalingstechnieken zoals de 4-7-8 methode, kunnen ook nuttig zijn.

Marianne: Om de slaaphyghiëne te verbeteren, is het ook belangrijk om een rustige omgeving in je slaapkamer te creëren. Dit kan bijvoorbeeld door je telefoon uit de kamer te houden en triggers te vermijden.

Hoe lang duurt het proces van concept tot lancering voor jullie slaapgerichte productlijn?

Marianne: Je mag toch wel rekenen op een tweetal jaar van de start van het idee totdat het effectief bij jou in je badkamerkastje staat. Het merk streeft naar eenvoud en gebruiksvriendelijkheid. Voor de nieuwe lijn lag de focus extra op geur, met als doel een uniseks geur die ook mannen aanspreekt. Na het vinden van de juiste geur werden de ingrediënten samengesteld en het product getest gedurende zes tot acht maanden. Pas daarna kon gestart worden met verkoop en het bedenken van productnamen.

Zijn er specifieke ingrediënten in jullie producten die gericht zijn op het bevorderen van rust en herstel?

Marianne: binnen onze nieuwste lijn Bedtime Beauty hebben we vier producten ontwikkeld:

  • De nachtcrème bevat natuurlijke extracten voor diepgaande verjonging en hydratatie, en kan voor het slapengaan worden aangebracht.
  • De Sleepwell Mist bevat lavendel- en vetiverolie om de geest te kalmeren en het lichaam voor te bereiden op een diepe slaap.
  • De Dream Repair Eye Oil vermindert donkere kringen en zwellingen onder de ogen, en zorgt voor ontspanning voor het slapengaan.
  • Het Recharged Overnight Mask zorgt voor extra hydratatie en een zachte huid bij het ontwaken.

Hoe gebruik je de producten zodat ze perfect aansluiten bij wat jouw huid nodig heeft?

Marianne: Luisteren naar wat je huid en lichaam nodig hebben is essentieel. Wij zijn van mening dat regels gebaseerd op leeftijd of huidtype niet passend zijn, omdat de staat van je huid beïnvloed kan worden door verschillende elementen zoals het seizoen, je dieet, hoeveelheid slaap en stressniveaus. Daarnaast is het nooit goed om te veel producten te gebruiken; dit kan je huid overbelasten. Dit geldt vooral voor het gebruik van exfoliërende producten, waarbij we sterk adviseren om hiermee niet te overdrijven.

Hoe integreren jullie het concept van 'gezond ondernemen' in jullie bedrijfsvoering en productontwikkeling?

Marianne: Ons concept van 'gezond ondernemen' bij Likami draait om puur, zuiver, krachtig en niet te ingewikkeld. We streven naar eenvoud. Ons basisprincipe is dat we de lijn heel eenvoudig houden en dan vooral personaliseren naar gelang. Dit vertaalt zich in een basislijn van producten die voor iedereen geschikt is, aangevuld met producten die gericht zijn op individuele behoeften. Onze nieuwste sleeprange past perfect in dit concept.

Op welke manier draagt jullie nieuwe gamma bij aan duurzaamheid en ethische productie?

Lieven:Als merk streven we naar duurzaamheid en gebruiken we geen externe verpakkingen. We maken gebruik van myronglas of bio afbreekbare suikerriettubes. Ook werken we met peel-off labels voor de benodigde informatie. We bieden ook refills aan zodat klanten kunnen bijvullen en spelen in op de groeiende trend van duurzame verpakkingen.

Zien jullie toekomstige trends?

Lieven: Vroeger werd de wetenschap over slaap verwaarloosd en was er weinig aandacht voor. Tegenwoordig stapt de wetenschap echt op deze trein en wordt dit een volwaardig onderzoeksdomein. Iedereen praat over huidverzorgings-routines, maar vergeet te benadrukken dat je je slaaproutine moet integreren in je huidroutine. We moeten eerst zorgen dat we goed slapen voordat we ons richten op huidverzorgingsproducten, want het is net zo belangrijk. Ik verwacht dat het bewustzijn hierover in de toekomst zal groeien.

Hebben jullie een persoonlijke avond- of slaaproutine die essentieel is voor jullie eigen slaapkwaliteit en welzijn?

Lieven: Mijn belangrijkste tip voor een goede nachtrust is om te experimenteren met het aantal uren slaap dat het beste voor jou werkt. Door te experimenteren ontdekte ik dat zeven uur slaap de ideale hoeveelheid voor mij is. Voorheen dacht ik dat meer slaap beter was, maar dit bleek niet waar te zijn. Het is belangrijk om te luisteren naar je lichaam en te vinden wat voor jou werkt.

Marianne: We geloven in de kracht van het ritueel voor het slapengaan. Daarom hebben we samengewerkt met een online platform ‘The Balance Club’, dat yoga- en pilatessessies aanbiedt. In het kader van de lancering van onze Bedtime Beauty-lijn maakten ze twee slaap-yoga-sessies, genaamd sleep prep workouts. Deze zijn gratis beschikbaar op YouTube. Het is ideaal om deze sleep prep workout in je slaaproutine op te nemen. Zelfs één of twee keer per week kan al ontspannend werken om de stress van de dag los te laten.

Wij mogen 1 Bedtime Beauty pakket wegschenken t.w.v. € 183: sleepwell mist, goodnight renewal cream, dream repar eye oil, recharge sleep mask, satin sleep mask, sleep ear plugs. Doe mee met onze geweldige winactie op het Gezond.be Instagram profiel en maak kans op dit exclusief pakket.

Door Gezond.be

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…

Lees Meer ...

Logo Gezond

Meest gedeeld

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…