Superfoods worden steeds populairder vanwege hun voedingswaarde en gezondheidsvoordelen. Maar hoe kun je superfoods gemakkelijk in je keuken gebruiken? In dit artikel laten we zien hoe eenvoudig het is om superfoods te integreren in je dagelijkse maaltijden met behulp van drie handige recepten. Van veganistische bagels tot cranberry ingelegde uien en heerlijke chocomousse, deze gerechten bewijzen dat het toevoegen van superfoods aan je gerechten zowel lekker als praktisch kan zijn.
Wij delen 3 recepten ontwikkeld door Josefien Smet met Biotona superfoods.
Vegan Bagels
Ingrediënten (4 grote of 8 kleine bagels):
– 1 cup plantaardige yoghurt
– 2 cup zelfrijzende bloem (per 500g 1 zakje van 15g bakpoeder) *voeg eventueel een beetje meer bloem toe afhankelijk van de yoghurt
– 1 theelepel zout
– 1 tbsp Biotona proteine mix
– 1 tbsp Biotona detox mix
Bereiding:
1. Verwarm de oven voor op 190°C en bekleed een bakplaat met bakpapier.
2. Meng in een mengkom de yoghurt en het zelfrijzend bakmeel. Mix dit samen tot er een deeg ontstaat. Als het deeg te plakkerig is, kun je wat extra meel toevoegen.
3. Verdeel het deeg in 4 gelijke porties voor grote bagels of 8 gelijke porties voor kleine bagels.
4. Maak met je handen bagel vormige balletjes.
5. Plaats de gevormde bagels op de voorbereide bakplaat.
6. Als je wilt, kun je de bovenkant van de bagels bestrijken met sojamelk of gesmolten boter voor een glanzende afwerking en bagel kruiden over elke bagel strooien voor extra smaak. Heerlijk met crispy onions of dille!!
7. Bak de bagels 25-30 minuten of totdat ze goudbruin zijn.
8. Haal ze uit de oven en laat ze volledig afkoelen op een rooster.
Cranberry pickled onions
Ingrediënten:
– 2 grote rode ui
– 1 + ½ cups witte wijnazijn
– 2 cups water
– ½ cup BIOTONA cranberry extract
– 1 tbsp zout
– ⅓ cup suiker
Bereiding:
1. Snijd de rode ui in ringetjes.
2. Doe in een weckpot.
3. Verwarm de overige ingrediënten op het vuur.
4. Giet over de ui.
5. Laat 24u staan in de frigo.
Optioneel: kan je pimpen met mosterdzaad, korianderzaad of peperbolletjes
Chocomousse
Ingrediënten (6 potjes):
– 600g silken tofu
– 300 g donkere gesmolten chocolade
– 2 eetlepel Biotona raw cacao poeder
– 1 eetlepel Biotona MCT oil
– 1 eetlepel Biotona super fibers
– Snufje zout
– Topping: Biotona cacao nibs
Bereiding:
1. Smelt de donkere choccolade au bain marie.
2. Mix samen met de andere ingrediënten in de blender.
3. Giet in glaasjes en laat even opstijven in de frigo.
Receptontwikkeling door Josefien Smet (@yosogreen) & beelden door Robin Joris Dullers.