It looks like JavaScript is disabled. Please enable it in order for this website to work properly.

RECEPT Courgettesoep (enorm simpel, maar zo lekker!)

Birte Govarts
1 min read

De herfst is stilaan in aantocht, en geef nu toe: als het weer minder wordt, is er niks heerlijker dan een tas soep. Toch? Of je ze nu eet als lunch, voorgerecht of tussendoortje, deze eenvoudige courgettesoep smaakt altijd.

Benodigdheden

• 2 courgettes
• 3 sjalotten
• 1 teen knoflook
• 1 liter runderbouillon
• olijfolie
• peper en zout

Bereidingswijze

• Pel de sjalotten en de knoflook en snipper fijn. Doe een eetlepel olijfolie in een soeppan en stoof de sjalot en de look daarin aan.
• Doe de uiteindes van de courgettes en snijd de rest in grove stukken. Stoof twee minuten mee aan in de olijfolie.
• Voeg de runderbouillon toe en breng aan de kook. Laat vijftien minuten koken.
• Je kunt de soep afwerken met platte peterselie. Bij de lunch is deze soep héérlijk met een volkoren boterham met geitenkaas.

Door Birte Govarts

These articles may also interest you ...

Lees Meer ...

Logo Gezond

Most shared

These articles may also interest you ...