De herfst is stilaan in aantocht, en geef nu toe: als het weer minder wordt, is er niks heerlijker dan een tas soep. Toch? Of je ze nu eet als lunch, voorgerecht of tussendoortje, deze eenvoudige courgettesoep smaakt altijd.
Benodigdheden
• 2 courgettes
• 3 sjalotten
• 1 teen knoflook
• 1 liter runderbouillon
• olijfolie
• peper en zout
Bereidingswijze
• Pel de sjalotten en de knoflook en snipper fijn. Doe een eetlepel olijfolie in een soeppan en stoof de sjalot en de look daarin aan.
• Doe de uiteindes van de courgettes en snijd de rest in grove stukken. Stoof twee minuten mee aan in de olijfolie.
• Voeg de runderbouillon toe en breng aan de kook. Laat vijftien minuten koken.
• Je kunt de soep afwerken met platte peterselie. Bij de lunch is deze soep héérlijk met een volkoren boterham met geitenkaas.