Het lijkt erop dat JavaScript is uitgeschakeld. Schakel dit in om ervoor te zorgen dat deze website correct werkt.

Geurtherapie: 3 moodboosters onder de loep

Gezond.be
4 min read

Onze reukzin is nauw verbonden met de hersengebieden die emoties en geheugen beïnvloeden. Reuk is één van de meest gevoelige zintuigen in het menselijk lichaam en heeft een directe invloed op ons humeur. Wetenschappelijk onderzoek toont aan dat verschillende geuren specifieke effecten hebben op onze gemoedstoestand. “Zo werkt de geur van citroen motiverend en geeft het energie en heeft sinaasappel eerder een kalmerend effect.” zegt Leen Decorte, R&D specialist bij Physalis.

Physalis, een toonaangevend merk in aromatherapie, ontwikkelde drie unieke synergieën van essentiële oliën die zijn ontworpen voor een extra steuntje in de rug. Ze bevorderen positieve emoties en een goede nachtrust en helpen te ontspannen of te genieten.

3 moodboosters:

1. Voor een gerust gemoed en positieve gedachten

De Good Karma synergie van Physalis is samengesteld uit verkwikkende geuren die zorgen voor een gerust gemoed en positieve gedachten. Deze synergie bevat 10 biologische essentiële oliën met o.a. geranium, ylang ylang en bergamot.

  • Geranium staat bekend om zijn ontspannende eigenschappen.
  • Ylang ylang heeft een zinnenprikkelend effect.
  • Bergamot geeft energie en vitaliteit.

2. Voor sensualiteit, genot en pittigheid

De Sensual synergie van Physalis is speciaal samengesteld om sensualiteit, genot en verleidelijkheid te bevorderen. Deze synergie bevat 12 essentiële oliën met o.a. patchouli, vetiver en jasmijn.

  • Patchouli zorgt voor ontspanning en heeft afrodiserende eigenschappen.
  • Vetiver heeft een aardse, houtachtige rookgeur die intrigerend is.
  • Jasmijn voegt een vleugje verleiding toe.

3. Voor ontspanning en een goede nachtrust

De Good Night synergie van Physalis is samengesteld uit de meest ontspannende geuren om stress te verminderen en een goede nachtrust te bevorderen. Deze synergie bevat 13 essentiële oliën met o.a. citroenmelisse, lavendel en groene mandarijn.

  • Citroenmelisse heeft invloed op stress en helpt bij slapeloosheid.
  • Lavendel staat bekend om zijn relaxerende eigenschappen.
  • Groene mandarijn zuivert en verfrist de lucht.

Physalis biedt met deze drie synergieën van doordachte combinaties van essentiële oliën een unieke manier om geurtherapie of aromatherapie toe te passen in het dagelijks leven.

Voor meer informatie over Physalis en hun assortiment van natuurlijke producten kun je terecht op hun website of hun blog.

Door Gezond.be

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…

Lees Meer ...

Logo Gezond

Meest gedeeld

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…