Het lijkt erop dat JavaScript is uitgeschakeld. Schakel dit in om ervoor te zorgen dat deze website correct werkt.

Tips om Tournée Minérale vol te houden: een maand zonder alcohol

Gezond.be
4 min read

Februari zonder alcohol: dat is waar Tournée Minérale voor staat. Het is een uitdaging waarbij je een maand lang geen alcohol drinkt. Maar wat zijn de voordelen van deze uitdaging en hoe kun je het volhouden? In dit artikel geven we je tips om de maand zonder alcohol door te komen en leggen we uit waarom het de moeite waard is om mee te doen aan Tournée Minérale.

De voordelen van een maand zonder alcohol

Alcoholgebruik maakt voor velen deel uit van de dagelijkse routine. Een glas wijn bij het eten of een pintje na het sporten lijkt normaal, maar het brengt ook risico’s met zich mee. Zowel fysiek als mentaal heeft alcohol invloed op je gezondheid. Daarnaast kan het ook impact hebben op je veiligheid en gedrag. Daarom is het goed om af en toe stil te staan bij je alcoholgebruik en een pauze in te lassen.

Tournée Minérale biedt verschillende voordelen. Uit onderzoek blijkt dat 9 op de 10 deelnemers minstens één van onderstaande voordelen heeft ervaren tijdens eerdere edities van Tournée Minérale.

  • Een boost voor je gezondheid : een maand zonder alcohol kan leiden tot gewichtsverlies, betere slaap, meer energie en een verbeterde huid.
  • Geldbesparing : door geen alcohol te drinken bespaar je geld dat je anders zou besteden aan drankjes.
  • Bewustwording : Tournée Minérale helpt je bewuster te worden van je alcoholgebruik en de rol die het speelt in je leven.
  • Sociale steun : door samen met anderen de uitdaging aan te gaan, kun je elkaar motiveren en ondersteunen.

Tips om vol te houden

Een maand zonder alcohol kan een hele klus zijn, maar met de juiste tips en strategieën wordt het gemakkelijker.

  • Stel doelen : bepaal waarom je meedoet aan Tournée Minérale en wat je wilt bereiken. Het stellen van doelen motiveert en geeft richting.
  • Zoek alternatieven : vervang alcoholische drankjes door lekkere alcoholvrije alternatieven zoals mocktails, vruchtensappen of kruidenthee. (Lees hier meer over in het boek “Alcoholvrij, de complete gids” de allereerste gids met 150 alcoholvrije dranken).
  • Creëer nieuwe routines : als alcohol drinken een gewoonte is geworden, is het belangrijk om nieuwe routines te creëren. Plan activiteiten in die geen verband houden met alcohol.
  • Zoek sociale steun : vertel vrienden, familie en collega’s over jouw deelname aan Tournée Minérale. Zij kunnen je motiveren en ondersteunen tijdens deze maand.
  • Beloon jezelf : stel beloningen in het vooruitzicht voor elke mijlpaal die je bereikt tijdens Tournée Minérale. Dit kan bijvoorbeeld een leuk uitje zijn of iets waarvan jij geniet.

Wil je nog meer weten over alcoholvrije drankjes? Dan raden we het boek “Alcoholvrij, de complete gids” aan. Hierin vind je meer dan 150 kwalitatieve NoLo-drankjes waarvan er vast wel eentje jouw favoriet wordt.  

‘Alcholvrij, de complete gids’ door Isabel Boons & Alexander De Beck is verschenen bij Borgerhoff & Lamberigts en kost 24,99 euro. 

Door Gezond.be

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…

Lees Meer ...

Logo Gezond

Meest gedeeld

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…