Het lijkt erop dat JavaScript is uitgeschakeld. Schakel dit in om ervoor te zorgen dat deze website correct werkt.

Recept: speltmuffins met bramen ZONDER SUIKER

Camille
3 min read

Gezonde tussendoortje uit de rekken of light producten bevatten vaak nog steeds te veel vet of suiker. Als je je gezonde levensstijl wilt volhouden, maar toch af en toe wilt ‘zondigen’ dan maak je beter zelf je snacks. Zo weet je precies wat er in je guilty pleasure te vinden is van ingrediënten en je kan het recept aanpassen aan je persoonlijke behoeftes of wensen. Muffins en cake doen het altijd goed en wat is er beter dan suikervrije muffins om te genieten zonder schuldgevoel?! Speltbloem wordt gebruikt als de variant van tarwebloem en is gezonder omdat het kroonkafje van spelt veel harder is waardoor de voedingsstoffen beter bewaard worden. Spelt bevat ook meer eiwitten dan gewone tarwe. Gezond en lekker!

Geniet van deze speltmuffins met bramen zonder suiker.

Ingrediënten voor 6 muffins

 • 2 rijpe bananen
 • 12 braambessen (Je kan dit recept uiteraard met andere fruitsoorten ook uittesten ; wat dacht je van appeltjes met amandelen of extra stukjes banaan?)
 • 2 eieren
 • 175 gram speltbloem
 • 2 tl kaneel
 • 2 tl bakpoeder
 • 1 tl zout
 • 35 g boter of bakmargarine 
 • Walnoten

Bereiding

 1. Plet de bananen in een kom en voeg de eieren, speltbloem, kaneel, bakpoeder, zout en boter/bakmargarine toe.
 2. Mix goed tot je een deeg bekomt zonder brokken.
 3. Gebruik een bakplaat met muffinvormpjes en leg in elk vormpje een muffinpapiertje. Je kan ook de vormpjes insmeren met margarine en bestrooien met wat bloem. Dit zorgt ervoor dat de je muffins gemakkelijk uit de vormpjes kan halen na het bakken.
 4. Vul de vormpjes met deeg maar doe ze niet helemaal vol tot aan de rand. Vul ze tot ongeveer een halve centimeter onder de rand.  Voeg wat bramen en (fijn gehakte) walnoten toe in de vormpjes met deeg en giet nog wat extra deeg in de vormpjes. Leg bovenop het deeg nog een walnoot of besprenkel met een topping naar keuze.
 5. Laat de muffins 20 minuten bakken in de oven op 175° C en check af en toe of ze gaar zijn door in het deeg te prikken. Als er geen deeg meer meekomt, zijn de muffins klaar om te verorberen.

Je kan de papiertjes gerust mee op een bord zetten of je kan de muffins uit de vormpjes halen. Perfect als traktatie of zelfs als ontbijt gezond en vol energie om je dag goed te beginnen.

 

Door Camille

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…

Lees Meer ...

Logo Gezond

Meest gedeeld

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…