Het lijkt erop dat JavaScript is uitgeschakeld. Schakel dit in om ervoor te zorgen dat deze website correct werkt.

Een goed begin van de dag, met onze 9 (!) favoriete ontbijtrecepten

Nona Heremans
5 min read

Het ontbijt is de belangrijkste maaltijd van de dag, of dat zeggen ze toch. Of je nu een fervente ontbijter bent of niet, deze negen recepten zorgen ervoor dat je met een glimlach je bed uit komt. Wedden?

Citroenpannenkoeken met blauwe bessen

De combinatie van citroen en blauwe bessen is een verfrissend succes! In dit ontbijtrecept worden de twee vruchten in een luchtig pannenkoekbeslag omgetoverd tot een bijzonder gerecht. Tip: je kunt de pannenkoeken gemakkelijk invriezen in kleine porties. Ideaal voor drukke ochtenden!

Vanille mango chiapudding

Van chiazaad kun je heel eenvoudig en snel een gezonde ‘pudding’ maken. Als je vloeistof aan de zaadjes toevoegt en dit een paar uur in de frigo laat rusten, zwellen ze en worden ze zacht. Maak dit gerecht ’s avonds klaar en laat het een nacht in de frigo staan.

Romige banaan avocado smoothie

Niet gek opgroene smoothies? Probeer dan zeker eens deze romige banaan avocado smoothie! Hij is zo lekker dat je het gevoel hebt dat je een dessert aan het eten bent.

Bananenbrood met hazelnoten

Dit bananenbrood is niet alleen heerlijk als ontbijt, maar ook als tussendoortje!

Omelet met prei en spinazie

Met dit recept tover je in een handomdraai een vegetarische omelet op tafel.

Ontbijtcake met kiwi

Met deze ontbijtcake met kiwi heb je een stevige portie fruit binnen nog voor de dag goed en wel begonnen is. Afwerken met wat kokosschilfers en genieten maar.

Pannenkoeken met havermout

Gezonde pannenkoeken, het kan. Gebruik havermout in plaats van bloem en voeg Griekse yoghurt toe om alles wat steviger te maken, werk af met fruit naar keuze. Sowieso een succes bij kinderen.

De açai bowl

De açai bowl is een echte hype, maar ook een lekkere. De açcai bes is een donkerblauwe-paarse vrucht die een heleboel antioxidanten, vezels, mineralen en goede vetten bevat. De smaak is te vergelijken met een gewone bes. Je kan je açcai bowl zelf afwerken met fruit, muesli…

Homemade granola

Dat de granola’s uit de supermarkt niet altijd even gezond zijn wisten we al. Met dit recept kan je in een handomdraai je eigen granola maken, zo weet je perfect wat erin zit. Serveer samen met wat yoghurt en je hebt een heerlijk vullend ontbijt.

Door Nona Heremans

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…

Lees Meer ...

Logo Gezond

Meest gedeeld

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…