Citroenpannenkoeken met blauwe bessen

citroenpannenkoeken-met-blauwe-bessen.jpg

De combinatie van citroen en blauwe bessen is een verfrissend succes! In dit ontbijtrecept worden deze twee vruchten in een luchtig pannenkoekbeslag omgetoverd tot een bijzonder gerecht. Niemand hoeft zich schuldig te voelen nadat ze van deze heerlijke citroen pannenkoeken met blauwe bessen hebben geproefd.

Wat is er nu lekkerder dan wakker worden met pannenkoeken als ontbijt? Met dit recept wordt uitgebreid tafelen weer een gezellige bezigheid om je vingers bij af te likken.

Benodigdheden voor de pannenkoeken

  • 200 gram zelfrijzend bakmeel
  • 1 theelepel bakpoeder
  • 3 eetlepels Becel Gold
  • 4-6 eetlepels Becel vloeibaar Original om mee te bakken
  • 250 ml amandel, soja -of koemelk
  • 2 eieren (groot)
  • 4 eetlepels citroensap
  • 2 eetlepels citroenrasp
  • 2-3 eetlepels fijne suiker (of agavesiroop als suikervervanger)
  • 150 gram verse blauwe bessen
  • 20 ml ahornsiroop voor de dressing

Bereiding van de pannenkoeken

  1. Gebruik een grote kom waar je het zelfrijzend bakmeel, bakpoeder, margarine, eieren, suiker, melk, citroenrasp en sap bij elkaar doet. Met een garde of staafmixer klop je het geheel in enkele minuten tot een luchtig en glad beslag. Als het beslag nog wat te dik is, kun je dit naar behoefte aanlengen met wat extra melk. Let er wel op dat je dit in kleine hoeveelheden doet om te voorkomen dat het beslag te slap wordt.
  2. Wanneer het beslag helemaal glad is voeg je de 150 gram verse blauwe bessen toe. Roer het nogmaals door met een grote lepel zodat de bessen goed worden verspreid door het beslag.
  3. Plaats een middelgrote koekenpan op het fornuis en laat deze even opwarmen. Smelt een eetlepel Becel vloeibaar Original in de pan en voeg naar behoefte het beslag toe. Doseer grote of kleine porties beslag om het formaat van de pannenkoeken te bepalen. Bak de pannenkoeken aan beide kanten goudbruin en voeg indien nodig weer wat vloeibare margarine toe in de pan om ze te bakken.

Tip

Wacht na het opgieten van het beslag in de pan tot er kleine luchtbelletjes vormen aan de bovenkant. Dit is namelijk hét ideale moment om de pannenkoek om te keren zonder dat het uit elkaar valt of blijft plakken aan de pan. Na een paar keer proberen kun je dit moment goed anticiperen.