Het lijkt erop dat JavaScript is uitgeschakeld. Schakel dit in om ervoor te zorgen dat deze website correct werkt.

Op slaapvakantie: dankzij deze 8 adressen keer je uitgerust terug naar huis 

Gezond.be
7 min read

Je baan, het huishouden, de kinderen, je relaties met vrienden en familie … Ze eisen allemaal een plek op in je drukbezette agenda. Het resultaat: je voelt je uitgeput en vermoeid. Gelukkig is er een manier om je batterijen terug helemaal op te laden. Maak kennis met de slaapvakantie. Dé vakantietrend van dit moment. 

Een groot bed, zachte lakens, een donkere kamer en een muisstille omgeving waar je meerdere dagen ongestoord uitslaapt en je vermoeidheid van je afschudt. Dat is het concept van de slaapvakantie. Sommige hotels en B&B’s gaan zelfs nog een stapje verder. Deze acht logeeradressen hebben van jouw goede nachtrust hun missie gemaakt. 

1. Preidlhof – Zuid-Tirol, Italië 

© Cipriani

Zes dagen en nachten aan een gezond slaappatroon timmeren: dat is wat je dankzij het ‘Sleep Better’-arrangement van Preidlhof doet. Voor het slapengaan geniet je van een rustgevende massage en onderga je een ontspannend slaapritueel. Daarna brengt een tracker jouw slaappatroon medisch in beeld. Onder professionele begeleiding leer je hoe je dat patroon verbetert, zodat je er ook thuis de vruchten van plukt.  

2. Bivanje v Krošnjah – Slivna, Slovenië 

Bomen geven je energie en stimuleren een gezonde nachtrust. Zo neemt een berk je stress weg. Staat hij nabij een beuk? Dan voedt hij je zelfs met nieuwe energie. Er is dan ook geen betere slaapplek dan het bos. In de hangende bedden en op de platformen van Bivanje v Krošnjah slaap je dan ook letterlijk in en tussen de Sloveense bomen.  

3. Lefay Resort & Spa – Gardameer, Italië  

Stress, hormonen, het spijsverteringsstelsel … volgens de klassieke Chinese geneeskunde dragen ze allemaal bij aan onze slaaptekorten. Dat is dan ook het uitgangspunt van het slaapprogramma van Lefay Spa. Via gezonde voeding, medische onderzoeken, energetische massages en acupunctuur brengt het programma je lichaam en je slaappatroon terug in balans. 

4. Dar Ta’ Zeppi – Gozo, Malta 

De natuur verstilt en brengt tot rust. Dat heeft de Belgische gastvrouw Tanja goed begrepen. Haar B&B voert je naar Gozo, een pittoresk, groen eilandje naast het Maltese hoofdeiland. Je werkt er aan je innerlijke balans tijdens yoga- en meditatiesessies. Zo maak je kennis met yoga nidra en leer je hoe je bewust in een diepe slaaptoestand raakt. 

5. Domaine la Tour – Vaucluse, Frankrijk 

Wie zich regelmatig in de natuur begeeft, slaapt beter. Die natuur brengt B&B Domaine la Tour daarom wel heel erg dichtbij. Je verblijft er in het landelijke Saint Jean de Sault en pakt je koffers uit in een lichtrijke kamer met houten balken, kalkstenen muren en andere natuurlijke elementen. Elke kamer heeft zelfs een eigen terras met uitzicht op het groen. En natuurlijk blinkt daar ook een zacht, ruim, ergonomisch bed.   

6. Shangri-La – Singapore 

Je slaapt als nooit tevoren dankzij het ‘Better Sleep’-pakket van Shangri-La. Eerst neemt een deskundige masseur alle spierspanning in je nek en rug weg. Daarna boost je je gezondheid met een wellnessdiner dat boordevol heilzame nutriënten zit. Ondertussen zorgt een rustgevende playlist voor een relaxte sfeer. En wanneer je je bed induikt, leg je je hoofd te rusten op een heerlijk hoofdkussen uit het kussenmenu.  

7. Theodosius Forest Village – Vipava, Slovenië  

© Jan Cermelj

Snuif de frisse geur van de dennenbomen op. Vlei je neer op het zonnige terras en laat je ogen over de bloeiende wijngaarden glijden. Luister naar de geluiden van de pure natuur. En laat je lichaam daarna volledig ontspannen in de sauna of hottub … In de duurzame, houten designhuisjes van Theodosius Forest Village neem je een welverdiende adempauze terwijl moeder natuur je bioritme herstelt.

8. Tiny Stay Ecolodge – Vallée du Loir, Frankrijk 

Ook de Tiny Stay Ecolodges brengen je terug in contact met de natuur en herstellen je innerlijke balans. In deze duurzame woningen leef je op het ritme van de seizoenen en sluit je je helemaal af van de dagelijkse beslommeringen. Volg een private yogacursus voor het beste resultaat. En maak overdag een mooie wandel- of fietstocht zodat je ’s avonds voldaan onder de lakens kruipt.   

Door Gezond.be

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…

Lees Meer ...

Logo Gezond

Meest gedeeld

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…