Het lijkt erop dat JavaScript is uitgeschakeld. Schakel dit in om ervoor te zorgen dat deze website correct werkt.

Rise and shine: Tips om een ochtendmens te worden

Anja
2 min read

Natuurlijk ben je het liefst lekker uitgerust en energiek in de ochtend, maar dit is helaas niet voor iedereen weggelegd. Wil jij het liefst uit je bed kunnen springen als de wekker gaat en meteen aan de dag beginnen, maar lukt het maar niet om echt uit bed te komen? Gebruik dan de tips in dit artikel om een ochtendmens te worden.

Tip 1: neem de tijd om naar bed te gaan

Wie in de ochtend gemakkelijk op wil staan, moet in de avond vooral niet meer te veel gaan doen. Doe je in de avond te veel, dan sta je in de ochtend wat minder gemakkelijk naast je bed en dit is nu precies niet de bedoeling. Zorg ervoor dat je een uur voor je gaat slapen geen afspraken meer hebt en niets meer aan je hoofd hebt en het opstaan wordt een stuk gemakkelijker.

Tip 2: zet alle schermen op tijd uit in de avond

Iedereen zit in de avond nog op zijn of haar telefoon, maar toch kun je dit beter niet doen. Door naar schermen te kijken, kom je namelijk lastiger in slaap en dit betekent weer dat je minder gemakkelijk uit bed komt in de ochtend. Zet de televisie wat zachter, dim de lampen en gebruik het liefst geen computer, tablet of telefoon meer. Moet je echt nog even iets op je computer, tablet of telefoon doen? Dim dan het scherm, zodat het scherm wat minder fel is.

Tip 3: drink een kop thee of een warm bad voor je gaat slapen

Ben je meer ontspannen als je gaat slapen, dan kom je gemakkelijker in slaap en word je ook gemakkelijker wakker. Neem een kop thee om lekker tot rust te komen of ga even in bad en je gaat helemaal ontspannen naar bed, waardoor je gemakkelijker in slaap komt.

Tip 4: denk positief

Sommige mensen die de wekker horen gaan, vertellen zichzelf dat ze uit bed MOETEN gaan omdat ze die dag allerlei dingen MOETEN doen. Het is natuurlijk wel zo, maar je kunt jezelf beter op een positieve manier proberen te motiveren. Bedenk welke leuke dingen je gaat doen en je gaat uit je bed omdat je uit je bed wil gaan, niet omdat het moet.

Door Anja

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…

Lees Meer ...

Logo Gezond

Meest gedeeld

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…