It looks like JavaScript is disabled. Please enable it in order for this website to work properly.

Gezonde inspiratie: 3 recepten die je smaakpapillen verrasen

Gezond.be
5 min read

De keuken is de plek waar gezondheid en creativiteit samenkomen. Of je nu op zoek bent naar een heerlijke spread, een verwarmende soep, of een zoete traktatie zonder onnodige toevoegingen, deze drie recepten brengen je het beste van alle werelden. Laat je inspireren door de smaken van auberginekaviaar, een hartige wortelsoep met een twist, en een zelfgemaakte hazelnootpasta waar je zonder schuldgevoel van kunt genieten. Perfect voor iedereen die houdt van lekker én bewust koken!

1. Kaviaar van aubergine met komijn

Kaviaar van aubergine met komijn

Ingrediënten voor 4 personen:
– 2 grote aubergines
– 2 teentjes knoflook
– 1/4 citroen
– 2eetlepels olijfolie
– 50gkwark
– 1/2 theelepel komijnpoeder
– Peper en zout

Bereiding:
1. Verwarm de oven voor op 210°C. Schil de ui en de teentjes knoflook en hak ze fijn.
2. Giet een beetje water in een ovenschaal, snij de aubergines in de lengte in tweeën en leg ze met de schilkant naar onder in de ovenschaal. Bestrooi de knoflook gelijkmatig over de aubergines en dek de schaal hermetisch af met aluminiumfolie. Laat 45 minuten in de oven bakken.
3. Rasp het vlees van de aubergines met een vork en doe ze in een hoge houder ,zoals een maatbeker.
4. Voeg het citroensap, de komijn en de olijfolie toe. Breng op smaak met peper en zout. Meng met de Quick Chef op snelheid 8 totdat een glad mengsel wordt verkregen.


2. Wortelsoep met langoustines en chorizo

Wortelsoep met langoustines en chorizo

Ingrediënten voor 4 personen:
600g wortelen
– 2 teentjes knoflook
– 2 stengels citroengras
– 70cl gevogelte bouillon
– 2 eetlepels olijfolie
– 2 eetlepels sesamzaadolie
– 8 fijne plakjes chorizo
– 8 langoustines
– Peper en zout
– Enkele blaadjes Thaise basilicum of eetbare bloemen

Bereiding:
1. Schil de teentjes knoflook en de wortelen. Hak fijn. Verwijder het eerste blaadje van het citroengras en snij het in stukjes.
2. Verwarm de olijfolie in een pan en voeg het citroengras en de teentjes knoflook toe. Doe de wortelen erbij en laat 5 tot 10 minuten bakken. Giet de bouillon erbij en laat 25 minuten op een zacht vuurtje koken.
3. Leg de plakjes chorizo op een met bakpapier beklede ovenplaat en gril ze enkele minuten onder de grill van de oven.
4. Wanneer de wortelen gaar zijn, mix ze kortstondig in de soep met de Quick Chef op snelheid 10 om de aroma’s goed te spreiden. Giet de soep door een zeef voor een mooi vloeibaar mengsel. Dien warm op.
5. Haal de langoustines uit hun schil. Verwarm de sesamzaadolie in een kleine pan en bak de lan-goustines.
6. Doe in elke kom een soeplepel wortelsoep en voeg vervolgens de langoustines en 2 plakjes gegrilde chorizo toe. Versier met basilicum of een eetbare bloem


3. Hazelnootpasta

Hazelnootpasta

Ingrediënten voor 1 pot:
60g hazelnootpoeder
– 150g melkchocolade
– 1 theelepel hazelnootpuree
– 50 g donkere chocolade
– 4 eetlepels hazelnootolie

Bereiding:
1. Rooster het hazelnootpoeder gedurende een korte periode in een pan zonder vet.
2. Breek de melkchocolade en de donkere chocolade in stukjes en laat ze au bain-marie smelten. Laat afkoelen.
3. Doe het hazelnootpoeder in een maatbeker.Voeg de gesmolten chocolade,de hazelnootpuree en de olie toe en mix met de Quick Chef op snelheid 8 totdat een mooi homogeen mengsel wordt verkregen.
4. Bewaar in een glazen pot


Met de gloednieuwe Quickchef+-staafmixer van Moulinex wordt koken eenvoudiger dan ooit. Dit veelzijdige keukenapparaat combineert krachtige prestaties met gebruiksgemak, ideaal voor gezonde en smaakvolle gerechten. Dankzij de innovatieve Powelix-messen en de 1.000 W-motor zijn zelfs de moeilijkste ingrediënten in een handomdraai verwerkt.

Door Gezond.be

These articles may also interest you ...

Lees Meer ...

Logo Gezond

Most shared

These articles may also interest you ...