Broccolisoep met pijnboompitten en volkoren toast

broccolisoep-met-pijnboompitten-volkoren-toast.jpg

Ben je op zoek naar een lekker licht soepje voor bij je lunch of als voorgerecht? Dan is deze broccolisoep met pijnboompitten zeker en vast een aanrader! Snel klaar, gezond en bovendien heel lekker.

Ingrediënten (4 pers)

  • 500 gram broccoli, in kleine roosjes
  • 1 ui en 2 teentjes look
  • Een groenten – of kruidenbouillonblokje
  • Een handje verse basilicum
  • 2 el pijnboompitten
  • Volkoren boterhammen
  • Becel Gold

Bereidingswijze

  1. Fruit in een grote pan de ui, samen met de look. Schenk er vervolgens 750 ml heet bouillonwater bij. Doe de fijngesneden steeltjes van de broccoli erbij en laat het 15 minuten afgedekt verder sudderen.
  2. Doe dan de roosjes broccoli erbij en laat ze 10 minuten onafgedekt sudderen tot de broccoli gaar is.
  3. Doe de pijnboompitten en een beetje basilicum bij de soep en mix alles tot de soep glad is. Voeg naar smaak vers gemalen peper toe. Strooi voor het opdienen nog wat extra pijnboompitten en een paar blaadjes basilicum bovenop de soep.
  4. Rooster het volkorenbrood en smeer er wat Becel Gold op. Het is een nieuwe margarineproduct in het Becel assortiment met een volle, romige smaak. De oliën in Becel Gold bevatten van nature omega 3 en 6. Ze dragen bij aan het behoud van een gezonde cholesterol.

Smakelijk!