Kruidige butternutsoep met gember

kruidige-butternutsoep-met-gember.jpg

Deze lekker kruidige soep wordt gemaakt met butternut, oftewel flespompoen. Van deze soep kan je zonder schuldgevoel een kommetje extra nemen: butternut zit bomvol vitamine A en de gember zit vol met krachtige antioxidanten.

Ingrediënten voor 4 personen:

  • 1 kilo butternut
  • 2 uien
  • 4 teentjes knoflook
  • 3 cm gemberwortel
  • 2 theelepels korianderpoeder
  • 2 theelepels komijnpoeder
  • 4 eetlepels gehakte koriander
  • 1 liter water
  • 2 groentebouillonblokjes
  • Zout en peper naar smaak
  • 2 eetlepels vloeibare margarine
  • Scheutje room
  • Extra koriander om te garneren
  • Vloeibare Becel Original

Bereidingswijze:

  1. Schil en snijd de butternut in stukken. Schraap de zaden eruit met de achterkant van een eetlepel.
  2. Snijd de ui, knoflook en gember. Dit hoeft niet netjes: we pureren de soep later.
  3. Bak de ui aan in wat vloeibare Becel Original. Voeg hier na enkele minuten de knoflook, gember, korianderpoeder en komijnpoeder aan toe. Laat dit kort meebakken en voeg daarna ook de pompoen en verse koriander toe.
  4. Doe het water, de bouillonblokjes, de peper en het zout in de pan en laat het geheel zo’n 20 minuten koken.
  5. Pureer de soep met een staafmixer en proef of er genoeg peper en zout in zit.
  6. Verdeel over de kommen, schenk in iedere kom een scheutje room en garneer met gehakte koriander.

Deze soep vult goed en is daarom prima geschikt als maaltijdsoep. Lekker met wat geroosterd brood.